Специален коментар
Защо няма нито една незаконна циганска нива?

Костадин Костадинов | 27/05/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Най-честото оправдание на циганите за незаконните им къщи е, че няма къде да живеят.

Най-честото им оправдание за кражбите и грабежите е, че няма какво да ядат. Добре, обаче като се замисля, щом циганинът има желание да си направи къща за живеене на чужда земя, без да пита никого при това, защо на същата тази земя не си спретне и една незаконна зеленчукова градина? А кой би го спрял да направи и една незаконна кошара и да гледа незаконно овце? Нали няма какво да яде?

На всичкото отгоре, при наличието на доста пустееща земя у нас досега да сте чували за незаконна циганска нива?

Да сте попадали на новина как циганин сее незаконно пшеница? Още нещо - цяла България е пропищяла от незаконната циганска сеч, но как досега нито веднъж не чухме за незаконно циганско залесяване? Да си го посеят незаконно дървото сами, пък като порасне, да си го отсекат? Не, нали? Странно.

Излиза, че те могат да нарушат закона, за да откраднат, но не и да нарушат закона, за да произведат.

Замислете се - някой да е виждал циганска къща с насадени домати, краставици и картофи в двора? А да е забелязал някой да гледат други животни, освен коне за каруците си? Примерно овце, крави, кокошки? Не, нали?

Много хора в България няма какво да ядат, най-вече старите българи. За наш срам в бившата българска държава, а сега територия, е така.

Обаче как досега не видях и не чух банди от гладни пенсионери да крадат, грабят и убиват, защото няма какво да ядат?

Как може по селата хора на по 80 години и горница още да човъркат дворчетата си, за да изкарат земеделска продукция, а техните цигански съседи, млади и пращящи от сила и здраве, да не могат?

И вместо това да чакат да узрее, за да им я оберат?

Няма смисъл от повече приказки. Всички знаем българската поговорка "Който не работи, няма да яде". Когато се приложи като държавна политика, и когато законите започнат да се спазват, циганският проблем ще изчезне.

Само че, едно нещо ме гложди. Всичко е много хубаво, но как да провеждаш държавна политика, като няма държава?

 Други статии от този авторКоментари