безПОРНО 100 години българско кино

безПОРНО 100 години българско кино
08-06-2015г.
131
Гост-автор

Най-откровено си признавам, че не съм гледал този епичен избор за „Най-добър български филм ... ЕВЪР”! Ама, после като се зацунами, онова ми ти цунами от статуси във „Фейсбук”, нямаше как да остана равнодушен.

По времето на „Време разделно” съм бил на около 20 години и, колкото и антипатриотично да звучи, висяхме да го гледаме, само заради голите жени в разните брутални сцени. Адски глад за голотии имаше в онези последни байтошови години. Който твърди обратното ... лъже. На „Козият рог” му се блещехме като ученици, пак по същата причина: ЦИЦИ!

А каква мъка беше с „Лачените обувки” и „Мера според мера”. Мъкнеха ни като „3 синджира роби” под строй от училище и ни анатемосваха да седим мирно 3 часа в салона, за да гледаме някакви екранни мъки на забавен каданс. Който шумеше по време на прожекцията, задължително го изпитваха на другия ден и оценката не беше от добрите. Тотална репресия! Айде, нека някой с ръка на сърцето си признае, че е гледал с наслада тези префърцунени соц-опуси?

Иначе изборът ме изненада. Бях убеден, че „Оркестър без име” ще отвее конкуренцията. Отново съдейки по това, какво се случва във „Фейсбук”. Забелязал съм, че в момент, в който започне излъчване на „Оркестъра” или на някоя култова комедия на Тодор Колев, всеки втори статус го отразява и призовава да се пуска телевизора. Така е от години.

Е, мама му стара, как един път не видях досега статус - „Дават „Време разделно, пускайте ТВ-то!” ...!?!?!? Та, да ме извиняват всички, ама класацията излиза леко менте. Като изборите в България. Близо петилетка псуваме кански лошите, а после ги избираме с убедителен вот.

Реално погледнато, любимият български филм на Бойколандия би трябвало да е „Секс партия бридж”. От началото на 90-те. Първият наш порно филм. В него имаше хамалски секс с джуджета и бременни, а Жоро Софкин направи ролята на живота си, скрит зад псевдонима Малкия Мук.

После той изтрещя и взе да рецитира небивалици, че бил млад и наивен (едва на 30 години), а онази му работа била над 30 сантиметра, та се наложило да я скъсяват, че не я хващал кадърът!?!?!?

Да, бе, знам. Това е гавра, ама първото (и май последно) пълнометражно българско порно, категорично най-реално отразява живота ни в тази държава, озаглавена „тъпщъркелдатиопустеенавигацията”! Лично мнение!

Тук всеки, обладава всеки, най-често на думи и по-рядко наяве. Като бекграундът вечно е фундаментален КИЧ. А репликите са задължително „по Станиславски” и, както в „Под прикритие” анаболни мутри, рецитират с патос на книжовен език: „Ооооо, някой ни е предал! Кой ли е това? Трябва да разберем! Какво истинско безобразие!”.

Имам лоша новина, обаче.

И с „Време разделно” и без „Време разделно”, гигантските чалга-билборди в Студентски град ще продължат да се увеличават, дъждът от салфетки ще продължава да вали, а Фикито ще си пъчи мургавите плочки, опиянявайки новите башибозуци в ритъма на вечния кючек по тези земи. Турските сериали няма да ги споменавам.

Така че - вижте там за „150 години българско кино”, едно местенце и за „Секс партия бридж”. Победителят отсега ще е ясен ...

 

АВТОР: Слави Сиромахов

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.