Изборите пак ще бъдат криминални и фалшиви!

Изборите пак ще бъдат криминални и фалшиви!
12-06-2015г.
222
акад. Петър Иванов

По отношение на миналогодишните парламентарни избори има данни, които политическите партии, държавните институции, включително МВР, ЦИК и др., органите на прокуратурата и съдебната власт, медиите и даже гражданските формации най-старателно крият или игнорират с необяснимо нехайство.

Това са криминалните параметри на тези избори: купеното гласуване, което, както ни беше внушавано под път и над път по най-натрапчив начин, е престъпление, принуденият (насилствен) вот, спекулативните игри с близо 1,3 млн. мъртви души, етническият вот, ролята на автобусните гласоподаватели от братска Турция, както и странното броене на гласовете от чужбина все в полза на хора като циганина Бат Сали и т.н.

Анализът на Демографския институт стигна до следните странни въпроси:

Първо, ако от обявеното от ЦИК окончателно число на гласувалите на тези избори гласоподаватели, което е 3 501 000 извадим броя на недействителните бюлетини, които пак според ЦИК са 218 000, то получаваме, че реалният вот на Парламентарните избори 2014 г. е точно 3 283 000 души. Този брой представлява точно 47,8% от общия брой 6 875 199 на българските избиратели от изборните списъци на ЦИК. Това число се различава от обявената от ЦИК „близо 50% избирателна активност”.

Никога на парламентарни избори не е имало толкова ниска активност на българските избиратели. Каква е причината? Защо ЦИК не казва цялата истина?

Второ, в Парламента фактически влязоха да създават закони около 50 партии, групирани в няколко коалиции. Такова чудо не е имало никога в българската, а и в световната политическа история. На какво се дължи този факт? Не се ли дължи на търсенето на начин българските избиратели да се подмамят все пак да гласуват за тези, които те не искат да са във властта, схващайки вече състоянието, до което същите тези хора докараха България – да стане най-бедната, най-болната, най-неграмотната, най-престъпната, най-корумпираната, най-нещастната и най-бързо изчезваща нация в света (намаляваме с 9 души всеки час)?

Трети въпрос, на по-предишните парламентарни избори, според окончателните официални данни на ЦИК, недействителните бюлетини бяха около 90 000 (тогава в тях имаше само квадратчета), а през 2014 г. станаха 218 000 (с квадратчета и кръгчета, уж да не се бъркат). На какво се дължи тази разлика, броят 218 000 е 242% спрямо 90 000 на по-предишните избори?

Тъй като миналата година в правилата навлезе възможността сгрешените в частта за преференциално гласуване бюлетини пак да се приемат за действителни, твърде вероятно е числото на неизправните бюлетини да е много по-голямо.

На доста хора вече е известен фактът за използване на дясната част на бюлетината като доказателство за „правилно гласуване” при купуването на гласове: купеният гласоподавател задрасква като определен код (например, кръгчета 1, 5 и 9), който код се следи от човека на партията-купувач на гласове в районната избирателна комисия, и така се установява дали получилият част от сумата за купено гласуване е изпълнил поръчението. Ако го е изпълнил, получава другата част от подкупа за гласуване. Следващия купен гласоподавател има друг код (например: 2, 9, 15) и т.н.

Защо ЦИК не ни каза колко са тези нарочно сгрешени бюлетини с кодове в дясната си част, които се приемат за действителни, но всъщност изпълняват задачи в областта на криминалното купуване на изборни гласове? С една дума, колко са частично сгрешените действителни бюлетини? Защо са толкова? ДПС има 502 000 гласа, 15 000 (3%) са недействителни.

Четвърто, според изследванията на Демографския институт към БАНИ, който не е свързан нито с държавата (бюджета), нито с политически сили, както е при социологическите агенции, 7 от 8-те партии са купили 548 000 гласа. Купеният вот представлява 53,6% от всички подадени действителни бюлетини, или 39,5% от всички български избиратели.

Най-голям брой гласове миналата година са купили ГЕРБ, ДПС, БСП и ББЦ. При ДПС процентът на купените гласове от всички подадени за тази партия гласове е най-голям. Защо след като МВР е установило и локализирало, както то официално съобщи преди изборите, около 1 000 продавачи на гласове (всъщност те са много повече) купуването на гласове, което е престъпление, продължи под носа на органите и избуя в такива екваториални размери? Нима резултатите от редица секции, например в Северозападна България, където необяснимо бързо циганите усвоиха евроатлантическите ценности и концептите на ДПС, не могат да насочат следствието и прокуратурата към върха на политическата пирамида? Защо не се търси произходът на раздаваните за купуване на гласове десетки и стотици милиони левове, които са или крадени, или са от данъците на най-бедните в Европа данъкоплатци, с които пари се субсидират по-големите партии, или са „дарение” на родни олигарси, потриващи ръце за големи печалби впоследствие?

Пети въпрос, най-големият бич на изборите у нас е принуденият вот, който политиците с обич наричат „контролиран вот”. Заставянето по определен начин (чрез заплахи, чрез професионални инструменти, чрез социални средства, заплати, обещания, уволнения и др.) на цели общности от населението да гласуват за дадена политическа сила е донесло 644 000 гласа на всичките 8 прескочили прага за влизане в Парламента партии и коалиции, но главните облагодетелствали се са ГЕРБ, БСП, ДПС, РФ и ББЦ, като относителните дялове на корпоративния вот при ДПС, ББЦ (Ковачки), ГЕРБ и РФ са най-големи.

Защо нито държавата, нито гражданското общество не предприеха нищо против принудения вот? Защо той се счита за нормален (само контролиран) и естествен, след като е нарушение на закона?

Шесто, в избирателните списъци фигурират около 850 000 „мъртви души”, сега се говори даже за 1,3 млн. фантоми. Това е факт, който се признава от ЦИК по най-официален начин. Те много лесно могат да бъдат пуснати в обращение по време на преброяването на гласовете в полза на някоя от партиите, които контролират ЦИК и монополиста „Информационно обслужване” АД.

На тези избори, по наша експертна оценка, бяха използвани около 100 000 „мъртви души” в полза на ГЕРБ, БСП и ДПС. Не може при население общо от 6,8 мчн. избирателите в списъците да са 7,2 млн.! Какво още трябва да стане в България, за да има тя нормални избирателни списъци, както е навсякъде по света?

Седми въпрос, всеки грамотен непредубеден българин с начално образование (IV клас) може да пресметне, че 33-те процента гласове за ГЕРБ всъщност са 15%, тъй като гласувалите са 47,8% от всичките 6,9 млн. избиратели. Ако имаме предвид купуването на гласове и корпоративния вот (принуденото гласуване), които, както всички знаем, са напълно реален и неоспорим факт у нас, то тези 15% стават под 10%. Това означава, че над 90% от българските граждани не са заявили по съответния законов начин желанието си в парламентарната власт да бъдат включени гербаджии. Девет от всеки десет българи и българки нямат доверие в хората на генерал-лейтенант д-р Борисов. Апропо, при управлението на кабинета "Борисов 2" за 6 месеца има 6 протестни самозапалвания, в целия останал свят, 250 държави, няма нито едно. В обществото липсва доверие и към двете политически сестри - БСП и ДПС. Те не са избрани от 95% от българските избитатели, тъй като резултатите им 15% и 16% при 47,8% гласували на изборите се редуцират на около 7-8%, включващи в себе си купен и корпоративен вот, което означава, че реалните предпочитания спрямо всяка една от тези две партии са около 4%. Значи, останалите 96% от българските граждани не ги искат във властта. Българите (97%) не искат да бъдат управлявани от агентите в Патриотичния фронт, нямат доверие и в измислените реформатори на др. Кунева-Пръмова.

Това е истината за парламентарни избори миналата година. Всички други интерпретации са лъжа и измама. Основния извод е, че всъщност миналогодишните парламентарни избори са компрометирани, криминалните им параметри (купен вот, насилствен вот, вот от „мъртви души и др.) имат изключително високи стойности. От само себе си се разбира, че това не бяха законно проведени избори. Не бяха честни, не бяха справедливи. Избори през есента тази година трябва да бъдат проведени по европейски правила, по нов избирателен кодекс, по нова методика, с нова организация, с нов преброител (не тодорживковото „Информационно обслужване” АД), с ясна система на обработка на изборната информация, без политически намеси, далавери и т.н.

Иначе ни чака национална катастрофа, нима още не я виждате, господа политици?

акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.