Расова дискриминация.

Расова дискриминация.
01-07-2015г.
28
Ангел Джамбазки

Българският хелзинкски комитет щял да съди България за „драстичен случай на расова дискриминация“. Може би, имат предвид неиздирването, неустановяването и ненаказването на хиляди цигани, извършили тежки криминални престъпления? Срещу собствеността, срещу личността, срещу обществения интерес?

Или пък това, че държавата е допуснала автономни образувания на територията си, където българското законодателство не важи? Или това, че цели престъпни индустрии – просия, джебчийство, трафик на хора, измами с разни гадания, телефонни измами да се съсредоточат в ръцете на определени цигански кланове?

Може би, имат предвид допускането на изграждането и съществуването на цигански палати, като тези в Игнатиево, Левски, Костинброд, построени с пари от джебчийство и проституция и прочее престъпни дейности? За които, естествено, не е платена и стотинка данък?

Може би, имат предвид, че властта в държавата е допуснала същите джебчийки, проститутки и техните сводници и покровители, които по съвместителство им се явяват бащи и съпрузи, или и двете, да получават социални помощи по времето, когато притежават лимузини за стотици хиляди левове?

Може би, Кънев и цялата му грантаджийска дружинка-детелинка са научили, че от години властта, в лицето на МВР отказва да образува заявителски материали (ЗМ) по жалби и сигнали на граждани, жертви на етническата циганска битова престъпност, с мотива „няма смисъл“ и с това нарушава правото на жалбоподателите на справедливост? Защото това поведение на властта на практика е отказ от справедливост. Отказ от защитата на правата и законните интереси на гражданите на собственост, лично достойнство и живот.

Вероятно същите са научили, че властта, в лицето на общинските администрации от години отказва да си мръдне пръста при стотиците, хиляди жалби и сигнали от български граждани и данъкоплатци за воя с нечовешки децибели, на мазни цигански и турски маанета, кючеци и гюбеци от безкрайни тридневни сватби и погребения по границите на циганските автономии. Които са си чист тормоз и нарушаване на правото на почивка и достоен живот.

Не.

БХК, които при новините за нападнати, ограбени, пребити, унизени, смазани, убити от цигани българи се завират много дълбоко, там, където слънце не грее, в една много специфична дупка, която повечето хора смятат за изход, но БХК-щурмоваците смятат за вход, сега изпълзяха отново. За да съдят българската държава, за това, че е спазила закона.

БХК, които всъщност носят много голяма вина за наличието на цигански катуни и махали, за съществуването на незаконни цигански постройки. Основната вина, разбира се, е на централната и местна власт, която години наред се съобразяваше с БХК. Чудите се защо?

Ами, защото именно БХК, съди безброй пъти българската държава при мижавите и опити да събори незаконни цигански постройки. Помните ли Баталова воденица? Смърдящото гето на едноименната улица, в район Възраждане, разположено на не повече от няколко километра по права линия от Народното събрание?

Гето в което, имаше не повече от две-три законни къщи, с нотариални актове, а всичко останало бе и все още е незаконно. И населено с коне и свине, които продължават да опикават и осират входовете на околните блокове. И жителите им са принудени да живеят в тази смрад и нечовешки условия. Но Баталова воденица имаше една друга специфика. Тя беше и все още е „депо“. За каруци. Това обяснява и наличието на конете. С тези каруци се краде из София. Капаци на шахти, решетки на подлези, мантинели и прочее „жица“.

Баталова воденица беше и все още е убежище на организирана циганска престъпна група. Познайте кой ги защити? Кой им адвокатства, кой осъди България ДА НЕ ПРЕМАХВА, безспорно незаконните постройки в махалата. БХК, разбира се. БХК защити от премахване бараките. Защити гетото. Защити беззаконието. Направете връзката сами. От там Орландовци, още през 2011. Абсолютно същия сценарий. А сега и Гърмен.

БХК работи срещу българските закони. Работи за това нито една незаконна циганска колиба да не бъде премахната. Срещу интереса на българското общество да няма катуни, гета...автономии. Всички виждаме резултата от гетоизацията, която БХК защитава и налага. Гражданска война.

Да, има дискриминация. Но тя е насочена срещу българите.   

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.