Специален коментар
Кои са  „началниците” на България?

Костадин Костадинов | 09/07/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Моля се на Бога големите началници (лидерите на ЕС и САЩ) по-бързо да се разберат и санкциите да бъдат отменени. Опитваме се да правим максимално възможното за възстановяване на нормалните отношения, които имат отдавнашни традиции и от разрушаването, на които понасяме загуби, заяви в интервю пред руската държавна информационна агенция ТАСС Бойко Борисов.

 „Съвсем не е случайно, че президентът Путин се изказа доста остро по отношение на България. Уверен съм, че той имаше основания за това”, добавя още българският министър-председател.

Какво разбрахме от тези 4 (четири) изречения?

1. България не е независима държава и има началници - лидерите на ЕС и САЩ.

2. България не е била съгласна със санкциите, но са и заповядали и тя е изпълнила заповедта.

3. Дори и в помиярщината си нашата страна не е последователна и се умилква около краката на този, по когото иначе, щом и заповядат „началниците”, лае.

Така. Нещо неясно?

Както винаги, Бойко Борисов беше пределно лаконичен, изводите - също.

Затова ще добавя само още едно нещо - с подобен тип поведение управляващите през последните 26 години компрадори превърнаха името на страната ни в синоним на бедност и корупция, а собствената си политическа проституция в основна отличителна черта на България в очите на другите държави.

Решението е просто - или те ще оцелеят, или България и българите. Или ще ги изчистим от лицето на страната, или до десет години ще са ни довършили. Напълно.

 Други статии от този авторКоментари