Министерството на алкохолния туризъм

Министерството на алкохолния туризъм
14-07-2015г.
13
Милена Янинска

Пиете ли приятели? Пиете. Знам, че пиете! Всички пием... Пиян народ, весела държава. Евтин алкохол – доволни туристи.

Оп! Да си поиграем на асоциации? Туристи. И туризъм. Министерство. Заместник-министър. Алкохол. Уволнение.

Ама от кога ви казваме, че с алкохолен туризъм няма да стане? Нали идеята беше малко по-културно, така, малко по-естетско. Не.

Ценител се оказа нашата институция.

Наде. Защо така, бе, Наде? Виждате – доц. Надя Маринова си дремва. В дискотека. Около нея – чашки. Парти. С щастлив край. Наздраве, Наде!

Бойко Борисов те уволни, но аз искам да те повишим в „Заслужил Турист“, „Народен Турист“. Защото ти си всичко, което нашите летни туристи от страната и цялата галактика искат да бъдат. Хора с незабравима ваканция и безпаметни мигове! Посетители на гостоприемни заведения с удобни сепарета.

„Имам бели петна и не зная откъде...“, казват любителите на чашката.

И нека бъдем честни като пиян българин – у нас сме много такива. С бели петна. От алкохолни премеждия. От много хубаво. От много лошо. И от сутринта. Да.

Но не всички сме заместник министри. На туризма. И преподаватели по туризъм във висше учебно заведение! По туризъм, който не трябваше да бъде алкохолен, защото всички усилия са насочени към по-висок клас туристи? Но не сме разбрали, може би...?! По-висок клас ще рече, предполагам само, да носят повече на алкохол?

Доц. Надя Маринова предаде отбора. И после отборът я предаде. Уволнение. Защото не се прави така. Защото се носят легенди за нощния живот на нашите министри, но доказателствата разстройват хората. Разбирате ли?

Защото, ако строителните работници спят по пейки, повалени от алкохола, ако пияни тийнейджъри прегръщат уличните лампи в борба с гравитацията, Вие сте заместник министър.

И трябва да се обличате и държите като такава. Минимум. Хубаво би било и да работите, но тук вече отивам към друга статия.

Да пием за авторитета, който алкохолът разгражда необратимо и после вече не ти трябва.

Наздраве, приятели. Има за всички. 

снимка: paragraph22.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.