Двама задържани заради пребитото тригодишно дете в София! Какво ги чака?

Двама задържани заради пребитото тригодишно дете в София! Какво ги чака?
21-07-2015г.
17
Лентата

Снощи, в 21:30, в Трето районно полицейско управление в София е получен сигнал – за зверски пребито 3-годишно дете.

Сигналът е подаден от съседка, полиция и криминалисти веднага отиват към мястото – блок в зона Б19, където малкият Христо е намерен в изключително тежко състояние. Откаран е в „Пирогов”, в кома.

От 3-то РПУ заявяват, че двамата заподозрени за побоя (които били ангажирани да се грижат за детето) са задържани в момента за срок от 24 часа.

Тъй като Софийска градска прокуратура завежда досъдебно производство за опит за убийство, впоследствие двамата 18-годишни ще трябва да бъдат задържани за период от 72 часа.

Майката на детето – е цигуларката Невена Велинска, която като музикант е пътувала в Скандинавските страни, на кораб, каквито професионални ангажименти тя има не за първи път.

Невена отглежда детето си самичка и работи на кораби, за да може да осигурява препитание за себе си и малкия Христо.

Към момента, информацията е, че Невена вече е пристигнала в България.

Двамата посочени побойници – Александър и Патрик са задържани и скоро се очаква да се съобщят трите им имена от полицията.

Това, което знаем засега е, че Александър живее през един блок от блока на детето и двамата (с цитирания Патрик) е трябвало да се грижат за малкия Христо...

На майката Невена често й се налага да пътува по работа, тъй като в България няма друг начин да си изкарва парите. Ето защо, тя намира начин кой да пази детето, докато тя отсъства заради работата си.

Досега, детето е получавало професионални грижи от жени, специално наемани да гледат малкия й син.

Към момента от МВР отказват да дадат подробности за двамата задържани.

В същото време, детето е в „Пирогов”, след спешна оперативна намеса на лекарите, в изключително тежко състояние с множество хематоми.

Припомняме, че това, което се знае за здравното му състояние досега е, че

след прегледа е установено, че детето има голям мозъчен хематом, контузия и компресия на мозъка. Веднага е било оперирано по спешност през нощта и в момента е настанено в реанимация. Състоянието му продължава да е много тежко. Има опасност за живота му.

От Болницата казаха, че „По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата, също има хематоми. Част от тях са нови, но част от тях не са, подчертаха от болницата.“ Разбира се, веднага се появиха съмнения за системно малтретиране, но от „Пирогов” казаха - „Няма как да кажем дали е така. Има си компетентни органи, които могат да го направят. Нашият екип просто констатира, че детето има хематоми, които са нови и такива, които са от предишен период от време".

Към момента момченцето е „на апаратно обдишване в реанимацията, където продължава борбата за живота му “ - допълниха от "Пирогов".

За побоя са задържани двете момчета на 18 години - Александър Донков и Патрик Първев.

Стана ясно, че заподозрените за тежкото престъпление са откарани в СДВР.

Очаквайте подробности.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.