Настъплението на Ислямска държава на Балканите продължава.

Настъплението на Ислямска държава на Балканите продължава.
07-08-2015г.
48
Ангел Джамбазки

При специализирана операция на силите за сигурност на Република Македония бе разбита или поне разкрита клетка на Ислямска държава в съседната ни братска държава.

Наличието на джихадисти и бойци на салафитската организация на нашата граница отдавна се предполага.

Обществена тайна е, че в западната част на Република Македония, в районите населени с компактно албанско население властта на правителството в Скопие е по-скоро номинална, отколкото реална и съществуваща.

Отделно в част от мюсюлманските храмове на т.нар. „Ислямска заедница“ или Ислямска общност отдавна се разпореждат безнаказано брадати радикали.

Повечето с произход от държави от Арабския полуостров.

Отделно в столицата наскоро бяха буквално „превзети“ сгради на общността и мюсюлмански религиозни обекти, които вече не са под контрола на официалното мюсюлманско вероизповедание.

Акцията вчера бе проведена именно в няколко такива обекта като джамиите „Тутунсуз“ и „Яя(Яхия) паша“.

Твърди се, че сред десетината задържани е и имамът на тези две джамии Реджеп Мемиши. В двора на едната от джамиите се вее и знамето на Ислямска държава. Същото, което развяваха и ислямистите в циганската махала в Пазарджик.

В Косово, само преди седмица бе предотвратен опит за отравяне на най-голямото водохранилище, язовирът, който захранва с питейна вода столицата Прищина.

В Босна и Херцеговина никой не знае точно какво се случва. Известно е, че стотици муджахедини останаха след войната там. Колко са – никой не може да каже със сигурност. Какво правят ли? Ми със сигурност не работят върху проблемите при ашладисването на сливите. Или поне не само.

В Санджак, това е област в Сърбия, местните сили за сигурност редовно разбиват джихадистки клетки и конфискуват стотици единици оръжие и боеприпаси.

Известно е, че стотици граждани на Черна гора воюват в Ирак и Сирия.

По данни на Сирийската обсерватория за човешките права и различни разузнавателни агенции в редиците на Ислямска държава се бие т.нар. „Балкански батальон“ , рекрутиран от мюсюлмани от изброените държави, който наброява около 500 човека. Неотдавна Ислямска държава публикува пропагандно видео, в което призова мюсюлманите на Балканите на джихад срещу собствените им държави и правителства.

Къде сме ние?

По всичко изглежда, че понастоящем плановиците на Ислямска държава разглеждат България като транзитна зона и тил. През наша територия със сигурност преминава основен поток на европейски джихадисти от и за Сирия и Ирак.

Предполагаемата роля на пазарджишките цигани е на ятаци, явочници, укриватели и водачи на ислямистите от и до турската граница. Това е и вероятното обяснение за липсата на видими активности на Ислямска държава на наша територия и на липсата на споменаване на държавата ни в пропагандните видеа на организацията.

Никой не пали постелята на която спи, нали така?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.