Из дневника на студента-дискотека.

Из дневника на студента-дискотека.
05-09-2015г.
54
Любен Спасов

Свърши лятото.

С идването на септември, животът в столицата започва ба-а-а-а-а-вно да се възвръща.

Нервни хора със смартфони в ръце, задръствания, клаксони, псувни по роднинска линия, пренаселени тротоари и молове -  налице са всички индикации, че лятото отмина и е време за работа.

Само в Студентски град е различно. Там студентите са щастливи и усмихнати -  засега.

Младите и будни умове от цялата страна стягат багажа за столицата, за да дойдат да учат... или може би не съвсем.

Всяка година по това време, чрез Фейсбук наблюдавам едно и също явление и всяка година се убеждам в едно – някои хора идват в София единствено и само да се напият. И тагнат, че са НА София-та.

Няма лошо, но да харчиш парите на мама и тати за това...някак, не е готино, брат! А, ако си харчиш своите... Сериозно ли? Наистина?

Тези хора аз ги слагам в категория - „студентът-дискотека“.

Накратко - това е човек, за когото е много по-важно да отиде в някоя дискотека, да се напие, да се тагне оттам и после като се върне в родния си град, да се хвали колко много е купонясвал, отколкото да върши неща, за които УЖ е дошъл. Тоест - да у-ч-и.

Това е човек, за когото облеклото за университета и за дискотеката е едно и също. Особено за момичетата. Някакси те се чувстват длъжни да се обличат, да имат еднакви прически и да се държат точно, както предната вечер в „Плаза“. Токове, къси, секси рокли или панталонки - това е дрескодът на момичетата и в двора на университета, и вечерта „на дискотеката“.

Това е човек, за когото е СУПЕР ВАЖНО да се тагва във Фейсбук, където и да отиде и да, задължително статусът е feeling drunk”.

Не може просто да отидеш на дискотека в Студентски и хората от твоя град да не разберат. Както има една приказка – „Не е ли във Фейсбук, не е станало!“.

И още -  студентът-дискотека е интересно явление. За него дори седмицата е с различна дължина.

1-ви ден. Неделя. Пристигане в Студентски. Тагване, че си там. След малко снимка. Цитат от поп-фолк песен над нея. Евентуално излизане.

2-ри ден. Понеделник. Кафе. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТАГВАНЕ! Малко лекции. Но,  колкото да се тагне или снима от лекциите. Вечерта - 100% излизане и 100% тагване. Отново цитат на поп-фолк песен.

3-ти  и 4-ти ден подобен сюжет.

И край! Седмицата на студентът-дискотека приключи.

До прибирането си в петък от тази личност няма тагвания от дискотеки и кафета. Статусите се заменят с любимото на всички „Беден студент съм, нямам пари!“

Да, така е! Как ще имаш, като всички си ги даде по заведенията?...

На входа на „Плаза“ пише „вход свободен за студенти“, но водката вътре не е безплатна.

И ей така, заради едната поза „живея в студентки и ходя по дискотеки всяка вечер“, до края на престоя си се чудиш какво да ядеш.

Няма лошо да се забавляваме.

И аз съм на 20.

И аз обичам да ходя на дискотека.

Но ми е интересно, като мине време и погледнете назад, като си направите проста равносметка и видите, че зад гърба ви има само литри изпити алкохол и нищо друго, как ще се почувствате?

Поздрави, колеги.

Честита нова учебна година!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.