Независима държава ли е България?

Независима държава ли е България?
09-09-2015г.
90
Костадин Костадинов

Вчера България отказа на Русия въздушен коридор за самолети с хуманитарна помощ за Сирия.

Говорителката на външното министерство Бетина Жотева поясни, искането от руската страна е получено през почивните дни, като допълни, че забраната ще е в сила до 24 септември.

„Не дадохме разрешение за преминаване на транспортни самолети над територията на България, защото имаме съмнения за това, че характерът на товара не съответства на заявеното. Българското Министерство на външните работи взе това решение самостоятелно“, посочи Жотева.

Пред дни от гръцкото външно министерство съобщиха, че са получили подобно искане от страна на Русия. В същото време от посолството на САЩ в Атина са поискали от Гърция да затвори въздушното си пространство за руски самолети за Сирия.

Докато четях тази новина и очите ми се напълниха със сълзи. Какъв героизъм, каква смелост!

Представяте ли си - българското министерство на външните работи било взело това решение самостоятелно! Еми айде, на хаирлия да е, да ни върви по вода! Време беше.

Като се замисля ще се окаже, че комай това ни е първото самостоятелно външнополитическо решение от 1944 г. насам.

Нещо повече - в телевизионно участие министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че, ако руските самолети все пак тръгнели към нас, ние сме щели да ги свалим. Не уточни само с какво точно ще ги сваляме - с прашки, стрели, копия или ще пускаме тежковъоръжени хвърчила.

Ако трябва да оставя иронията настрана ще кажа, че, ако някой трябва да бъде свален, това е престъпният, продажен, антибългарскирежим, превърнал страната ни в агонизираща американска колония.

Ако може след свалянето да има военен съд и разстрел за национално предателство, още по-добре.

Същите тези „суверенни управляващи” преди три месеца изпаднаха в пълен конфуз помежду си, когато се оказа, че не знаеха колко американска танка ще идват у нас.

 

Нещо повече - те дори не знаеха, че ще идват чужди танкове, до момента, в който някакъв треторазреден американски генерал не го заяви на пресконференция във Варшава. След което с блеснали очи и патос се втурнаха да обясняват, как те не били чужди танкове, а наши танкове, защото били съюзнически, и т. н.

Вярно е, че у нас има 4 американски бази и още 2 американски военни склада, вярно е също и, че никой в държавата ни не знае какво има в тях, защото там българските закони не важат, но още по-вярно е, че, когато бяхме във Варшавския договор у нас нямаше съветски бази и нямаше нито един съветски войник.

Но какво пък, за сметка на това, вече си вземаме решенията сами...

Има още нещо страшно унизително за нас в новината от вчера.

По същото време, докато са искали разрешение от нас, руснаците са поискали и от Гърция. Гърците, които за разлика от нас наистина вземат решенията си самостоятелно, веднага обявиха, че от посолството на САЩ са поискали страната им да не дава разрешение на Русия. Нашето министерство не дава такава информация, но пък гордо заявява, че си било взело решението само.

Да питам - има ли някой, който да не мисли, че американският посланик не се е обадил и не е казал, пардон, заповядал, какво точно да бъде "решението" на България?

Има и още въпроси обаче.

Защо нашата страна не дава разрешение за хуманитарен полет? Имала била съмнение за характера на товара, казват американските подлоги, пардон, българските министри. Чудесна логика, ако я спазваме, трябва да държим въздушното си пространство постоянно затворено.

Все пак в небето митница няма, нали? Няма как да знаем какво превозват стотиците преминаващи всеки ден през него самолети? Още нещо - забраната идва в момента, в който излезе информация, че Русия е предприела операция по унищожаването на „Ислямска държава”.

Пак да питам - дори и да носят оръжие, а не хуманитарна помощ, вие за кого държите в този конфликт, американски ибрикчии, пардон, български министри? За ислямистите?

Да очакваме ли, ако американците ни заповядат, да изпратим хуманитарна помощ за „Ислямска държава” в състав от ножове за рязане на глави и оранжеви гащеризони за жертвите на джихадистите?

Ако трябва да погледнем картата, ще видим, че най-прекият път от Русия за Сирия минава през Турция (която няма да разреши минаване, защото неофициално подкрепя ИД) или през Кавказ, Иран и Ирак.

Маршрутът през нас и Гърция е по-дълъг, но минава над по-малко страни.

След отказа на България стана ясно, че руснаците ще летят над Иран.

За нас обаче друго стана ясно, при това за пореден път - страната ни отдавна е загубила суверенитет, самоуважение и уважение от страна на другите държави.

И още нещо стана ясно - ако искаме да възстановим независимостта си, трябва да премахнем чуждия режим у нас. С всякакви възможни средства.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.