От Читателя
КАК ДА ПОЗНАЕМ ТЕЛЕФОННАТА ИЗМАМА?

Читател | 10/09/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Тази сутрин за 10 минути вярвах, че мой близък ще умре заради телефонна измама.

Пиша това, за да ви кажа как процедират и да сте малко по-подготвени, ако се опитат да ви излъжат.

Първо на телефона ми се обади жена, която беше в много тежко състояние и ми каза през сълзи, че повръща кръв. Понеже не разпознавах гласа попитах кой е няколко пъти, но всеки път имаше стенания и плач.

Тук е първата стъпка - изчакват те ТИ ДА ИНДЕНТИФИЦИРАШЧОВЕКА.

След което "някакъв професор от Окръжна болница" издърпа телефона и започна да ми обяснява как жената има свински грип и нещата не са цветущи.

Изчакват да се насъбере притеснение и професорът заявява, че иска да се свърже с теб и по мобилния телефон, за да ми обясни от кабинета си какво е положението, за да не говори пред пациента, но да не затварям домашния.

Това е втората стъпка - ОПИТВАТ СЕ ДА ТИ ЗАЕМАТ ВСИЧКИ ЛИНИИ, ЗА ДА НЕ МОЖЕШ ДА ЗВЪНИШ НА БЛИЗКИ И ДА ПОПИТАШ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО.

Докато се опитвах да се отърся от шока и да продиктувам номера, професорът ми зададе съвсем невинен въпрос - "В момента сам ли сте?".

Това е още една стъпка - ОПИТВАТ СЕ ДА РАЗБЕРАТ ДАЛИ ИМА ДРУГИ ХОРА И МОБИЛНИ АПАРАТИ НАБЛИЗО.

За щастие, моят gsm автоматично блокира скрити номера и не успяха да се свържат с мен и по мобилния, но продължиха да увъртат по домашния.

Обясниха ми как сега трябва да се купят някакви животоспасяващи инжекции и тук просто набрах болната от свински грип, която се предполагаше, че повръща кръв в този момент, и тя ми вдигна с най-ведрия глас. Като разбраха, че съм ги разкрил измамниците веднага затвориха. Като се обадих на полицията ми казаха, че щом няма пострадали и не са взети никакви пари - нищо не може да се направи. ЧАКАМЕ НЯКОЙ ДА УМРЕ, ЗА ДА СЕ РАЗМЪРДАТ!

Автор: Алекс Арсениев

 Други статии от този авторКоментари