Актуално
Как ни убива солидарността...

Гост-автор | 17/09/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Полша води дебат за смисъла от солидарността, като манна небесна и ценност.

В статия на „Економист”, както и сред управляващите в Полша, не се среща съпротива на подобен анти-Меркел и анти либерален диалог, целящ изграждане на полски нациоанлизъм.

Никоя от световните медии: Independent, CNN, Euronews, както и канцлери, премиери, министър-председатели, НПО-та не атакува тази риторика там.

За разлика от другите страни в ЕС, в Полша неправителствените структури на Сорос и всички близки на САЩ, не атакуват диалога за ограничаване на бежанци и прекъсването на тази социалистическа и бих казал доразвита евро-комунистическа солидарност.

Затова и Полша няма да издържа икономически паразитизми, затова и Полша ще има силна икономика в бъдеще и свой национализъм, за които и данните вече показват голям оптимизъм. Тя няма да разхвърля бюджети за интеграция на елементи, на които културно или етнически не им е свойствена интеграцията, или същата ще струва десетки милиарди най-малкото, защото при тях е водеща по-скоро капсулацията, а не интеграцията.

Страната ще възнаграждава продуктивността и ефективността на вече образованите й кадри, които сами знаят, посредством своя житейски път, как да се репродуцират, без да ги облагат, обременяват икономически, в името на чуждите им етноси и чуждестранни икономически имигранти.

Докато други страни или ще бъдат демонизирани за подобни политики и риторики, или ще бъдат унищожавани, по модел на разграждания запад днес и разградената и унищожена вече напълно България.

Погрешна е солидарността, която се обсъжда в Полша, тази, която ни я набиват от екраните, като "демокрация", "евро-атлантически ценности" и на баба им хвърчилото, макар, без тя да се ползва с подкрепа на мнозинството от нас.

За всеки средноинтелигентен е ясно, че става дума за едно наслагвано от American Human Rights структури и агенти, фианнсирани от ЦРУ зло.

Зло, довело до обедняване и заличаване на грамотни и средна класа, за сметка на размножаващия се и издържан от нея малограмотен етнос.

Довело до изпростяване, до заличаване на една нация и лесна манипулация на тълпите от човекоподобни индивиди.

Да, банално е да ревизираме, каквито и да е статистически данни, свързани с коефицент на интелигентност, демографски данни и прочие.

Не знам за Вас, но за толкова години, аз лично се уморих!

Но тук искам да вметна икономическите стимули, които се възраждат с крайно десните политики.

Но да обърнем по-голямо внимание на реалните ползи от крайно десните политики, а не на наслагваните от всички говорители и екрани термини спрямо тях, като ксенофобия и фашизъм, имащи за цел да демонизират и премахват неудобните. Основният стимул в пазарната икономика е необремененият капитал и високо заплащане на квалифициран труд. Но реално, в страни, в които се проповядва солидарността, в такава степен, че даден етнос, малограмотен, или бежанци, да се ползват с повече права, от издържащите ги дори 1 млн. пенсионери, с по-малко от 100 $ пенсия, няма как да има икономически възход. А по-скоро един уникално огромен социален страх у всеки работоспособен, за неговото собствено бъдеще. Страх, който съсипва нацията по абсолютно всики параметри, като тръгнете от демографските, до тези морални ценности, които гледайки Биг Брадър или, каквото и да е интелектуално порно на екрана, да си изповръщате червата.

Но нека се върнем на въпроса, защо обаче Полша, се ползва с подкрепата на визираните малко по-нагоре глобални сили! Защо на Полша й позволяват евреите от USrael, да се ръководи от свойте национални интереси?

 Отговорът е много прост, поляците винаги ще са крайно негативно настроени спрямо Русия  по разбираеми причини), което ще позволи на тези застанали зад тях в Тел Авив и САЩ, да ги изпозлват и в бъдеще, като силна преграда и разделителна линия в Евразия, между запад и изток.

Тази линия, позволява да се диктува напрежение в много точки на земята, тук не става дума само за Украйна, а за много места, от които цената на петрола и производството на оръжие зависят. Дори родни производители на оръжие, днес можете да прочетете, че бележат много висок ръст на производство последната година.

Закъде мислите, че е това оръжие? За луната ли? Или си мислите, че всичките тези стотици хиляди бежанци, бягат от извънземните, а не от тоновете олово, което всеки ден хвърчи и гърми.

 

Автор: Боян Максимов

 Други статии от този авторКоментари