Има и по-лошо от бежанците!

Има и по-лошо от бежанците!
21-09-2015г.
30
Милена Янинска

До всички изплашени, наплашени българи, българки и малки българчета! Здравейте, паникьосани от бежанското цунами, което е тук, за да разбие колите ни, после домовете ни, после да ни изнасили и накрая убие!

Колкото и страшно да ви се струва – винаги може да бъде по-лошо.

И в случая това по-лошо сме самите ние!

Няма как да не се съглася с кмета на немския град – Дуйсбург. 10 000 българи и румънци са намерили условия на живот в него. Наши хора. Кметът и той е наш човек. Класифицира ни като източно-европейци. Да не се бърка с европейци. Като приликата между попово прасе и прасе. Липсва. И европейците знаят това и няма как да се объркат. Анатема за нас – издънките на цивилизацията! Дефектът в системата. Проклятието на Европа.

Добре дошли в Третия свят, с който очевидно сме сравними по чар и просперитет!

„Склонен съм по-скоро да приютя двойно повече сирийски бежанци, но за сметка на това да се отърва от няколко източноевропейци”. Така казва кметът.

Дългогодишният опит с многохилядната източно-европейска тълпа го е оборудвала с позиция. И му е оплевила скрупулите. И щом 10 000 източно европейци са паплач по-страшна от двойно по-голяма варварска, неграмотна, гладна, първобитна и мюсюлманска инвазия, означава едно – няма опасност за нас тук! Ние сме по-страшни и от най-големия си страх! И то два пъти повече.

Те трябва да се страхуват!

Малко обидно. Много обидно. Два пъти по-обидно, отколкото, когато просто не ни приемаха, защото сме периферия. И синоним на упадък.

Днес ни закотвят към дъното, за да изплува някой друг!

Днес ни сравняват с каймака на човешката мизерия и еволюция с обратен знак.

А ние стоим и се притесняваме! Наплашени. Че ще завземат Европа. Че ще я ислямизират.

Олеле, какво ще стане с ценностите ни, с християнството ни, с нашата свобода?! Притесняваме се за безопасността и за децата си...

А Европа, напротив... Тя се плаши от нас. Нас не харесва и отлъчва.

Саркози каза, че в България и Африка трябва да има центрове за бежанци. Сравняват ни. И фактите сочат, че печелят бежанците и нелегалните имигранти.

Нищо, че сред тях има терористи, клетки на ИД, първобитни плебеи, способни да рушат и къртят. Хора, живели сред насилие и война, които не са научени на друго. Хора, неспособни да се приспособят към норми и цивилизация. Нищо. Ние продължаваме да бъдем големият проблем на Европа.

Явно будим отвращение с това, че познаваме бедствията, борбата за оцеляване, познаваме глада, обирите и насилието, понзаваме болестите и безнадеждността. Тук пием с отчаянието си и без зъби. Молим се в краен случай. Храним се в краен случай. Крадем при удобен повод. За децата. И ги изпращаме към Германия на всяка цена.

На пръв поглед сме си бежанци, но щом Европа казва, че сме два пъти по-зле ... така да бъде.

Явно е срамно да живеем така, докато сме част от Европа и не ни сриват бомбардировки. Съгласна съм. Срамно е.

Защо най-добре, за да уравновесят силите - не изпратят нас в Сирия. Поне да знаем какво е... И да не ни презират европейците.

Подсещам ви.

Две години дъждовете у нас давиха хора и добитък в стандартно населени места. Две години големият потоп рушеше къщи и улици и ние гледахме тази великанска човешка трагедия, пращахме смс-и и така... тези, които си отидоха, няма да разберат трагедията на тези, които останаха без близки и без домове. А Европа няма да разбере нито едните, нито другите, защото поповите прасета за разлика от прасетата са вредители – те трябва да бъдат избивани, а не хранени.

От десетки години бабите ни и дядовците ни живеят с 200 лв. на месец. В празничните дни купуват кренвирши.

Прясното зеле на баба е най-хубавото на света. Има болни баби, които нямат пари за лекарства. Защото те са блъскали цял живот, за да бъдат осигурени и да взимат пенсия, но днес получават червен картон и трябва да напуснат терена.

Съкровената мечта за собствен дом се изражда в кредит с нереални лихви и търг, който подарява вашата мечта и делото на живота ви на някой, който вече има 10 такива. Несбъднати чужди блянове. И там – в люлинската квартира под наем, част от вас познават свободата и спокойствието, и си пускат Биг Брадър, и майната им на мечтите, които не можем да си позволим.

За децата ни няма ваксини.

За животните ни няма приюти.

За болниците ни няма лекари.

За живота ни няма надежда.

Освен, ако не отидем в Германия.

Но трябва да се преправим на бежанци. Иначе ще ни сочат с пръст, ще се отвращават от нас, ще ни гонят.

Не се плашете. Има по-лошо от бежанците. И това сме ние.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.