Кобилкина разбира от секс и не се страхува да пита

Кобилкина разбира от секс и не се страхува да пита
28-09-2015г.
200
Адриана Аврамова

Как ви звучи идеята за „парти за контакти“?

Двусмислено вероятно, още повече, когато организатор е сексоложката Наталия Кобилкина.

Въпросното събитие се състоя преди дни в столично заведение. Посетих го с нескрит интерес. Любопитно ми беше как на практика изглежда такова парти в България, предвид, че такива се организират предимно на запад.

Какви хора биха посетили парти за контакти? На каква възраст? С какви интереси? И най вече - какви контакти търсят?

И така, заведението беше почти пълно заради гостите на Кобилкина, които бяха посрещнати с чаша бяло вино. Честно - не очаквах такова събитие да предизвика интерес предвид българския манталитет, който отхвърля такива идеи, а и не му се дават пари за запознанства, когато може да ги завърже в… дискотеката, кафенето, кръчмата, офиса и прочее.

Въпреки всичко, интерес към партито не липсваше, но предимно от жените. Определено те бяха в пъти повече от силния пол.

Наталия пък беше заета да забавлява публиката, давайки съвети за взаимоотношенията между хората.Така с напредването на вечерта, ледовете се разчупиха и хората наистина…контактуваха, запознаваха се, говореха. Някои от тях споделиха пред всички най-смелите си секс фантазии, други пък направиха колективно „влакче“, масажирайки човека пред себе си.

Кобилкина каза, че това е техника за предразполагане и сплотяване и май беше права.

Наблюдавах хората на партито. Присъстваха жени на всякаква възраст, но предимно видимо над 30-те. Красиви жени, повярвайте, вероятно и успешни, но сами.

Защо?

Защо успешни и красиви жени са сами? Тенденция ли е?

Защо същите бяха много по-активни от силния пол на въпросното парти?

Защо мъжете просто си стояха и наблюдаваха, а жените се изреждаха да ги приобщят и да им обърнат внимание.

Кога нещата се промениха толкова?

Кога жените иззеха ролята на мъжете, кога те станаха по-големи кавалери?

Откога „дами канят“ е не просто филм, а тъжната реалност в отношенията между мъжете и жените?

И защо ни се налага да прибягваме до „парти за контакти“….

Всички тези въпроси и още много за отношенията, секса и любовта зададох на Наталия Кобилкина. Четете.

Lentata: Наталия, каква е идеята на това парти?

Основната идея на това парти е запознанството на тези хора помежду им. Те да създадат нови контакти, да поговорят, тук може да намерят своята бъдеща половинка. Изобщо хората в днешно време все по-рядко общуват, всичко става по Фейсбук, а аз държа на комуникацията на живо, тя е най-правилната.

Lentata: Казваш парти за контакти, но ми е интересно – какво търсят хората тук - приятелство, любов, секс?

Аз работя повече с жени, имаме много лекции, семинари, женски групи, и тук, в момента има много жени. И то много успешни жени, на това място те могат да направят и бизнес контакти, да са си полезни, да намерят необходими хора. Разбира се, може нещата да прераснат и в интимен контакт, но като цяло не е това целта. Целта е тези хора да се запознаят.

Lentata: Наблюдавах мъжете тук, те ми изглеждат доста по-пасивни от жените. Седят, чакат да бъдат заговорени, защо така?

Те така свикнаха, да не бъдат толкова активни. Към края вече се разчупват, но им трябва време.

Lentata: В този ред на мисли, прави ми  впечатление, че жените в днешно време май сме станали по-директни, говорим повече, нямаме проблеми да говорим за чувствата, докато мъжете лъжат, мажат, използват завоалирани фрази - защо?

Има все още и много мъже, които са директни, говорят направо и не лъжат. Но честно казано, някои мъже иззеха функциите на жените и се държат като такива. Жената обаче трябва да внимаваха как подхожда към един мъж. Тя внимателно трябва да му покаже своите чувства, мисли, без да изисква същото от него. Просто да му каже например :“Аз те обичам, ти си ми важен“. Когато един мъж чуе това няколко пъти, после той много по-спокойно се разкрива и започва да говори.

Lentata: Защо все по-често се стига до изневяра в една връзка?

Много са причините. Понякога връзката е отдавна изчерпана, а хората не я приключват, понякога е заради разнообразието в секса, понякога на хората им е скучно, липса на емоция, когато искаш да научиш нещо ново… Има много причини за изневяра.

Lentata: Кой изневерява повече - мъжете или жените?

50/50 според статистиката, но жените не го показват, правят го по-умно и тайно, докато мъжете нямат тази нужда да крият изневярата.

Lentata: А раздялата - кой я приема по-трудно?

Учудващо, но мъжете. Жената ще пореве, ще пие, ще танцува, флиртува, но мъжете много трудно го приемат. Важно е, когато се стигне до раздяла това да стане по възможно най-добрия начин. Да пожелаем на партньора ни да бъде щастлив, да продължиш живота, да контактуваш, да се стараеш да направиш нещата различни.

Lentata: Колко важен е сексът за една връзка? И трябва ли на всяка цена да се угажда на желанията на партньора?

Зависи от връзката. Има връзки, при които сексът не е важен, а са успешни. Обикновено партньорите не са много сексуални. Но за онези, които са сексуални - сексът е важен. Колкото до желанията - всичко трябва да става по взаимно съгласие и да правиш нещо, защото искаш, а не заради дугия.

Lentata: Казвали са ми мъже, че след като сключат брак, създадат семейство и прочее вече не гледат на жената до тях като сексуален обект. Защо?

Случва се. Мъжът започва да мисли, че тя вече е негова, че я е хванал и това убива нещата. Ако жената обаче намери баланса, държи се все пак като леко по-недостъпна, ако му бъде интересна, ако той все още мисли, че трябва да я гони, тогава нещата са по друг начин.

Lentata: На твои лекции съветваш жените да се отнасят много добре с мъжете, да ги глезят, да показват внимание и любов. В същото време много са примерите, когато мъжът сякаш се пренасища от вниманието, започва той самият да се държи зле, къде е балансът?

Донякъде е така, има го и пренасищането. Усещаш ли, че мъжът не те уважава и ти се качва на главата, трябва да се покажеш наистина като кучка и да му кажеш, че не си окей с това, което се случва, че имаш нужда да поговорите и така нататък. Но без да го нападате и наранявате - така ще имате успех.

Lentata: Каква е тайната за идеалната връзка? Компромиси, секс, любов?

Да бъдеш себе си. Да покажеш на партньора си кой си. И, ако той търси това нещо, той ще те приеме, ако търси друго - няма.Тогава продължаваш. Но хората не си позволяват да са естествени.

Lentata: Работиш толкова години в България, според теб българите не сме ли малко лицемерни по отношение на секса? Пред обществото всичко е табу и грешно, а в леглото всъщност всеки прави тези уж „грешни“ неща…

Аз си позволявам да казвам това, което хората не си позволяват. Сексът донякъде все още е табу, но аз смятам, че е много полезно да се говори за него.  Дори на някой да не  му харесва това, което казвам, те пак го обсъждат. Обсъждането е крачка напред, щом се коментира темата, можеш да започнеш да се освобождаваш от скрупулите.

Lentata: Какво ще кажеш за младите - много рано разбират и започват да практикуват секс, кога според теб е нормално това да се случи?

Не е точно така. Има и много млади хора на по 17-18 и нагоре години, които не са правили секс. При всеки е различно, всеки в различен момент се чувства готов. Няма правилна възраст.

Lentata: Преди месеци стана ясно, че се развеждаш. Имаше хора, които те подкрепиха, но и такива, които те обвиниха, че щом не си опазила собствения си брак, едва ли ще помогнеш на други хора за техните. Как ще коментираш?

Ние се разделихме много приятелски без лъжи и изневери. Просто нещата не се получаваха и нямаше смисъл да се мъчим. Постъпих честно. Раздялата беше болезнена, но я преодоляхме, в отлични отношения сме, продължихме напред.

Lentata: Предполагам, че сега има голям интерес към теб, но има ли нов мъж?

Да, има интерес. Има и човек до мен в момента, който ми допада и съм щастлива. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.