Германия: Епидемия от изнасилвания от мигранти

Германия: Епидемия от изнасилвания от мигранти
29-09-2015г.
60
Лентата

Полицията в баварския град Меринг, където 16-годишно момиче е изнасилено на 11 септември, предупреди родителите да не пускат децата си навън без придружител.

В баварския град Покинг ръководството на гимназията предупреди родителите да не позволяват на дъщерите си да носят разголени дрехи, за да се избягват „недоразуменията”. Изнасилването на германки от бежанци, търсещи убежище, се превръща в нещо обичайно.

Все по-голям брой жени и момичета, настанени в бежански лагери в Германия, са изнасилвани, жертва на сексуални посегателства и принуждавани да проституират от мъжете, търсещи убежище, по данни на германските социални организации, които познават положението отблизо.

Много от изнасилванията стават в смесени бежански лагери, където заради липсата на място германските власти принуждават хиляди мъже и жени имигранти да спят в едни и същи спални помещения и да използват едни и същи тоалетни. Условията за жените и момичетата в някои от лагерите са толкова опасни, че те са описвани като „плячка”, за която се бият като хищници мюсюлманите мъже.

Но много жертви се боят от отмъщение и си мълчат според думите на социалните работници.

В същото време нарастващ брой германски жени в малки и големи градове в цялата страна са изнасилвани от търсещи убежище мигранти от Африка, Азия и Средния Изток.

Много от престъпленията са омаловажавани от германските власти и националните медии, явно, за да не се подклаждат антиимигрантски настроения.

На 18 август обединение от четири социални организации и групи за защита на правата на жените изпраща писмо от две страници до ръководителите на политическите партии в местния парламент в Хесен, провинция в централна Западна Германия, с предупреждение за влошаващото се положение на жените и децата в бежанските лагери.

В писмото пише:
„Нарастващият приток от бежанци усложнява положение на жените и момичетата в приемателния център в Гисен и неговите клонове.

Практиката настаняването да се извършва в големи палатки, липсата на отделни тоалетни и бани за мъже и жени, помещения, които не се заключват, липсата на безопасни убежища за жени и момичета – това само някои от много фактори, – които увеличават уязвимостта на жените и децата в лагера. Положението остава в ръцете на мъжете, които приписват на жената второстепенна роля и се отнасят с жените, които пътуват сами, като с „плячка”.

Последствията са многобройни изнасилвания и сексуални посегателства. Получаваме и все повече доклади за насилствена проституция. Трябва да бъде подчертано: това не са изолирани случаи.

Жени, както и деца, съобщават че са били изнасилвани или са станали жертва на сексуално посегателство. В резултат много жени спят с дрехите си. Жените редовно съобщават, че не използват тоалетна през нощта заради опасност от изнасилване или грабеж по пътя към тоалетната. Дори денем за повечето жени е опасно да минават през лагера.

Много жени, освен от бойни действия и граждански войни, бягат и по причини, свързани с пола им, включително заплаха от насилствен брак или изрязване на гениталиите

Тези жени са заплашени от допълнителни рискове, особено, ако бягат сами или с децата си. Дори и да са придружени от мъже роднини или приятели, това не винаги ги предпазва от насилие, защото може да доведе до зависимост и сексуална експлоатация от тяхна страна.
Повечето жени бежанки са преживели най-различни травми в родината си и затова бягат. Те са ставали жертва на насилие, отвличания, изтезания, изнасилвания и изнудвания – понякога в течение на години.

Чувството, че са дошли тук – на безопасно място – и могат да се движат без страх, е дар за много жени… Затова ви молим… да се присъедините към призива ни за незабавно създаване на защитени убежища (апартаменти или къщи, които се заключват) за жени и деца, които пътуват сами…

Тези помещения трябва да бъдат обезопасени чрез допълнителни служители от спешна помощ и охрана, така че мъжете да нямат достъп до тях. Освен това спални, всекидневни, кухни и санитарни помещения трябва да имат вътрешна връзка, за да оформят отделно жилищно пространство – а това може да бъде постигнато само като къщата или апартамента се заключва и наблюдава.”

След като няколко блогове привлякоха внимание към писмото, „Ландес Фрауен Рат”, женската група, която първоначално качи политически некоректния документ на страницата си, го свали без никакви обяснения на 14 септември.

Проблемът за изнасилвания и сексуални посегателства в бежанските лагери в Германия е национален проблем.

В Бавария жени и момичета, настанени в бежански лагери в Байернказерн, бивша военна база в Мюнхен, са изнасилвани и принуждавани да проституират всеки ден според женски организации. Въпреки че има отделни спални помещения за жени, вратите не могат да се заключват и мъжете контролират достъпа до санитарните помещения. Около 80 % от бежанците/мигрантите в бежанските лагери са мъже според Баварското радио и телевизия (Bayerischer Rundfunk), които съобщават, че цената за секс с жена бежанка е 10 евро.

Социален работник описва лагера по следния начин: „Намираме се в най-големия бардак в Мюнхен”.

Полицията настоява, че няма доказателства за изнасилвания, макар че полицейска акция в лагера разкрива, че охраната, наета да осигури сигурността в лагера, се занимава с трафик на наркотици и оръжие и си затваря очите за проституцията.

На 28 август 22-годишен бежанец от Еритрея е осъден на една година и осем месеца затвор за опит за изнасилване на 30-годишна жена от кюрдски произход, идваща от Ирак, в бежанския лагер в баварския град Хощат. Намаляването на присъдата е благодарение на усилията на адвоката на защитата, който убедил съдията, че положението на обвиняемия в бежански лагер било безнадеждно: „Цяла година седи и мисли за – нищото”.

На 26 август 34-годишен бежанец прави опит да изнасили 34-годишна жена в пералното помещение на бежанския лагер в Щралсунд, град близо до Балтийско море.

На 6 август полицията разкрива, че 13-годишно мюсюлманско момиче е изнасилено от друг бежанец в бежански лагер в Детмолд, град в централната част на Западна Германия. Момичето и майката били избягали от родината си, за да се спасят от традиционните сексуални издевателства, оказва се че изнасилвачът им бил сънародник.

Макар че изнасилването се случило през юни, полицията не го разгласила близо три месеца, докато местна медия не публикувала статия за престъплението. Според редакционния коментар във вестник „Вестфален-Блат” полицията отказвала да оповестява престъпления на бежанци и мигранти, защото не искала да оправдава критиките към масовата миграция.

Полицейският шеф Бернд Флаке контрира, че мълчанието имало за цел да защити жертвата. „Ще продължим с тази политика (да не се информира обществото), когато престъпленията са извършени в бежански лагери”, казва той.

През уикенда на 12-14 юни 15-годишно момиче, приютило бежанец от бежански лагер в Хабунхаусет, квартал в северния град Бремен, било изнасилвано многократно от други двама бежанци. Лагерът е описван като „къщата на ужасите” заради нарастващото насилие, извършвано от съперничещи си банди от младежи от Африка и Косово. В него има общо 247 бежанци, въпреки че е с капацитет за 180 души и с кафетерия с 53 места.
Междувременно изнасилването на германки от бежанци се превръща в нещо обичайно. Следват избрани случаи само от 2015 г.:

На 11 септември 16-годишно момиче е изнасилено от непознат „чернокож мъж”, който говорел на развален германски, близо до бежански лагер в баварския град Меринг. Нападението станало, докато момичето се прибирало у дома от жп гарата.

На 13 август полицията арестува двама иракски бежанци на 23 и 19 години за изнасилване на 18-годишна германка зад училището в Хам, град в Северен Рейн-Вестфалия.

На 26 юли 14-годишно момче е подложено на сексуално насилие в тоалетната на местен влак в Хейлброн, град в югозападна Германия. Полицията издирва „тъмнокож” мъж между 30-40 години, „с вид на арабин”. Освен това на 26 юни 21-годишен тунизийски бежанец изнасилва 20-годишна жена в „Дорвалсиедлунг”, квартал на Карлсруе. Полицията пази престъплението в тайна, докато на 14 август то не излиза в местния вестник.

На 9 юни двама сомалийци на възраст 20 и 18 години са осъдени на седем и половина години затвор за изнасилването на 21-годишна германка в Бад Кройцнах, град в Рейнланд-Пфалц, на 13 декември 2014 г.

На 5 юни 30-годишен сомалийски бежанец, наречен „Али С”, е осъден на четири години и девет месеца затвор за опит аз изнасилване на 20-годишна жена в Мюнхен. Али вече е излежавал 7-годишна присъда за изнасилване и е бил на свобода само пет месеца, преди отново да извърши нападение. За да запази самоличността му в тайна, мюнхенски вестник го нарича с политически коректното „Джоузеф Т”.

На 22 май 30-годишен мароканец е осъден на четири години и девет месеца затвор за опита си да изнасили 55-годишна жена в Дрезден. На 20 май 25-годишен бежанец сенегалец е арестуван след опит да изнасили 20-годишна германка на „Стахус”, голям площад в центъра на Мюнхен.

На 16 април 21-годишен бежанец от Ирак е осъден на 3 години и 10 месеца затвора за изнасилване на 17-годишно момиче на фестивал в баварския град Щраубинг през август 2014 г.. На 7 април 29-годишен бежанец е арестуван за опит за изнасилване на 14-годишно момиче в град Алценау.

На 17 март двама афганистански бежанци на възраст 19 и 20 години са осъдени на пет години затвор за извършено с „особена жестокост” изнасилване на жена в Кирхайм, град близо до Щутгарт на 17 август 2014 г.

На 11 февруари 28-годишен еритрейски бежанец е осъден на 4 години затвор за изнасилването на 25-годишна германка в Щралсунд на Балтийско море през октомври 2014 г.

На 1 Февруари 27-годишен сомалийски бежанец е арестуван след опит за изнасилване на жени в баварския град Райсбах.

На 16 януари 24-годишен марокански имигрант изнасилва 29-годишна жена в Дрезден.

Десетки други случаи на изнасилване и опит за изнасилване – в които полицията специално търси чужденци извършители (германската полиция често ги нарича Südländer или “южняци”) – остават неразкрити. Следва част от списъка за август 2015 г.:

На 23 август „тъмнокож” мъж опитва за изнасили 35-годишна жена в Дортмунд.

На 17 август трима „южняци” опитват да изнасилят 42-годишна жена в Ансбах.

На 16 август „южняк” изнасилва жена в Ханау.

На 12 август „южняк” опитва да изнасили 17-годишна жена в Хановер.

Пак на 12 август „южняк” се разголил пред 31-годишна жена в Касел. Според полицията същият инцидент се случил в района на 11 август.

На 10 август петима мъже от „турски произход” опитали да изнасилят момиче в Мьонхенгладбах. Пак на 10 август „южняк” изнасилва 15-годишно момиче в Ринтелн. На 8 август „южняк” прави опит да изнасили 20-годишно момиче в Зиген.

На 3 август северноафриканец изнасилва 7-годишно момиче посред бял ден в парк в Кемниц, град в Източна Германия. На 1 август „южняк” прави опит да изнасили 27-годишна жена в центъра на Щутгарт.

Междувременно родителите са предупреждавани да се грижат за дъщерите си. Полицията в баварския град Меринг, където 16-годишно момиче е изнасилено на 11 септември, пуска предупреждение до родителите да не пускат децата си да излизат без придружител. Освен това съветват жените да не ходят и да не се връщат сами от жп гарата заради близостта й до бежанския лагер.

В баварския град Покинг управата на гимназията предупреждава родителите да не позволява на дъщерите си да носят разголени дрехи, за да се избегнат „недоразумения” с 200-те бежанци мюсюлмани, настанени близо до училището.

В писмото пише:

Сирийските граждани са основно мюсюлмани и говорят арабски. Бежанците имат своя култура. Понеже училището ни е в непосредствена близост до мястото, където са настанени, за да няма конфликти, облеклото трябва да е скромно. Разголени потници или блузи, шорти или миниполи могат да доведат до недоразумения.”

Местен политик, цитиран от вестник „Ди Велт” казва:

„Когато момчета мюсюлмани отидат на открит плувен басейн, те са потресени от вида на момичета по бикини. Тези момчета идват от култура, в която на жени, които се разголват, не се гледа с добро око и те преследват и тормозят момичетата, без да си дават сметка за това. Естествено, това поражда страх”.

Къде са жените?

От 411 567 бежанци/мигранти, влезли в Европейския съюз по море досега тази година, 72 % са мъже. На снимката някои от стотиците мигранти, пристигнали в Мюнхен на 12 септември 2015 г.

През август в Германия пристигат рекорден брой от 104 460 мигранти, за първите шест месеца от 2015 г. общо стават 413 535. Германия очаква да приеме общо 800 000 бежанци и мигранти тази година, четири пъти повече от 2014 г.

Най-малко 80 % от пристигащите бежанци/мигранти са мюсюлмани според скорошна оценка на Централния съвет на мюсюлманите в Германия, мюсюлманско обединение със седалище в Кьолн.

Желаещите убежище също са предимно мъже. От 411 567 бежанци/мигранти, които са влезли в Европейския съюз по море досега тази година, 72 % са мъже, 13 % жени и 15 % деца според изчисленията на Агенцията за бежанците на ООН. Не се дава информация за пристигащите по суша.

По данни на германската миграционна статистика от търсещите убежище, които са пристигнали в Германия през 2014 г., 71,5 % на възраст между 16 и 18 години са мъже; 77,5 % на възраст между 18 и 25 са мъже; както и 73,5 % от тези на възраст между 25 и 30 години. За 2015 г. още няма данни.

Превод: Анна Христова

*Авторът Сьорен Керн е старши научен сътрудник в института „Гейтстоун” със седалище в Ню Йорк. Институтът „Гейтстоун” се занимава със стратегически и военни изследвания.

Източник: e-vestnik.bg,

http://e-vestnik.bg/23748

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.