ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА Е МНОГО ДОБРО НЕЩО

ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА Е МНОГО ДОБРО НЕЩО
11-10-2015г.
88
Гост-автор

Израелският равин „раби” Барух Ефрати смята, че евреите „трябва да се радват за това, че със загубата на своята идентичност Европа СИ ПЛАЩА за това, което ни причини в продължение на стотици години”, като същеверменно възхвалява исляма заради „насърчаването” му на „скромността и уважението към Бог”.

Относно увеличаването на броя на мюсюлманите в Европа се оказва обаче, че не всеки се тревожи от този факт, вкл. и въпросният израелски равин, който дори приветства това обстоятелство.

Равинът „раби” Барух Ефрати /Rabbi Baruch Efrati/, глава на йешива- и на еврейската общност в селището на еврейски заселници Ефрат /Efrat/ на Западния бряг /на р.Йордан, б.пр./ е уверен, че ислямизацията на Европа всъщност е нещо добро.

„С Божията помощ, езичниците там ще възприемат един много по-здравословен начин на живот, с повече честност и почтеност, а не като лицемерното християнство, което се представя за чисто, но в корените си е из основи корумпирано”, обяснява той.

„Раби” Ефрати бе помолен да коментира въпроса от студент по ориенталистика, който се интересувал от по-широката тема за съотношението между юдаизма и този течащ с особена острота през последните няколко години, процес в Европа.

След избирането преди 3 години за първи път в историята на континента на забулена в хиджаб мюсюлманка за кмет на босненския град Високо, студентът попита равина на сайта „Кипа” /Kipa/: „Как ще се борим с ислямизацията на Европа и как ще я върнем на християните и на умерените?”.

В отговор, Ефрати написа, че ислямизацията на Европа е нещо много по-добро от „християнска Европа” по етични и теологически причини – като „наказание срещу християните” заради преследванията на евреите, както и поради факта, че християнството се счита за идолопоклонство за разлика от исляма, от халахическа гледна точка /т.е. от гледна точка на „Халаха”/Halakha, הֲלָכָה/ – законодателната, нормативната част от Талмуда/.

Евреите трябва да бъдат радостни от факта, че християнска Европа губи своята идентичност като наказание за това, което ни причини по времето на стотиците години, през които бяхме в изгнание там”, обясни равинът, сочейки „етичната” причина за приветстването на мюсюлманите, цитирайки „шокиращите” описания от литературата Ришоним (написана от водещите равини, живели в периода ХІ-ХV век) за погромите и масовите убийства, извършени от християните срещу евреи.

„Ние никога няма да простим на европейските християни за милионите изклани наши деца, жени и възрастни хора...Не само през последния Холокост, но и през поколенията назад, по един последователен начин, който онагледява цялата лицемерна същност на Христитянството.

„А сега Европа губи идентичността си в полза на друг народ и друга религия И НЯМА ДА ИМА ОСТАНАЛИ И ОЦЕЛЕЛИ ОТ НЕЧЕСТИВОСТТА НА ХРИСТИЯНСТВОТО,което проля много кръв и не е в състояние да я изкупи”.

Втората, теологичната причина според „раби” Ефрати, е че християнството, което той разглежда като идолопоклонство, „има склонността да унищожава нормалния живот и същевременно да се „въздържа” от него, от една страна”, като същевременно „губи скромността си”, от друга страна, обхващайки целия диапазон „от радикалното монашество до крайната западна разпуснатост”.

„Ислямът, добавя „раби”, „е религия, която отрича неговите /на християнството, б.пр./ пророци, но същевременно е честна религия. Тя възпитава във водене на един „по-стабилен” живот на брак и създаване, в който съществуват пълна скромност и уважение към Бога”.

В обобщение Ефрати заключи, че „дори и да сме във война с арабите в защита на земята на Израел, Ислямът все още е значително по-добър като езическа култура в сравнение с Християнството”.

Той обаче добави, че евреите все пак трябва да се молят за това, „ислямизацията на по-голямата част от Европа да не засегне народа на Израел”.

Превод: Р.Григоров/Българска Легия за информационна защита

http://redicecreations.com/article.php?id=34491

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.