Предизборно: София е денонощна (част 1)

Предизборно: София е денонощна (част 1)
18-10-2015г.
16
Адриана Аврамова

Точно една седмица остава до провеждането на местните избори.

С дълбоко разочарование виждам как на хората около мен, гражданите на София, им е абсолютно безразлично, че нещо си ще се гласува другата неделя.

И донякъде ги разбирам.

София си е хубава, че и все по-хубава става. Ремонти, пътища, метро, чудесна работа.

На снимките отвисоко с дронове столицата изглежда почти перфектно...

Предполагам, че така изглежда и от кабинета на г-жа Фандъкова, от скъпото заведение, в което вечеря г-н Мирчев, от билбордовете на г-н Кадиев (този човек е навсякъде!?), от палата на Календерска някъде в полите на Витоша...

За жалост, всичката красота на града е привидна.

Иначе много хубави предизборни обещания са дали всички кандидат-кметове за София.

Чудя се обаче, някъде между приказките за пътищата, детските градини, цветята и ниските данъци, ще кажат ли по една дума и за това колко всъщност е опасна София вечер?

Или не знаят?

Да, вероятно нямат идея...

Все пак тези хора, кметовете от народа, не се возят на метро, градски транспорт и едва ли  си правят разходки из града вечер, че да знаят как изглежда столицата, която тъй жадно искат да управляват.

Интересно ми е какви мерки ще вземат всичките кандидати за кметския пост срещу неосветените паркове и градини, например.

Припомням само убийството на Яна в Борисовата и това на Георги от тази година, което към момента е неразкрито. Появиха се само някакви размазани снимки на уж предполагаемия убиец.

Защо нямаме адекватно и работещо видеонаблюдение ПОНЕ в центъра?

Не е ли...някак тъжно, че на пъпа на София, на метри от всички институции биват убивани хора?

А срещу липсата на полиция в центъра на София, към Лъвов мост, където се струпват "клетите бежанци" някой ще вземе ли мерки?

Пак мълчите, господа и дами, напиращи да бъдете кметове.

Само да ви напомня - там са позиционирани онези хора, за които казвате, че идвали от войни, били много изстрадали и прочее.Та, не ми изглеждат толкова тъжни. Хапват си спокойно дюнери на Ботев и винаги намират време за звучно подсвиркване след всяко момиче, хвърляйки й поглед тип: ''Да я изчукам и да й взема парите или обратното".

Да напомням ли, че имаше и случай на нападното момиче в района преди години? Само не помня какви мерки бяха взети да не се повтаря...

Иска ми се чисто по "женски" да ви споделя, за циганите в градския транспорт вечер, които имат навика да си го барат, местят, пипат, галят, ВАДЯТ и прочее отново при вида на някое девойче, и е въпрос на време да изнасилят някое.Та с тях какво правим?

Или тихичко ще ги чакате да си действат, пък после ще му мислите.

Ами с онези, другите, пияните, дето без да им дреме спират момичета на улицата, хващат ги за рамото и предлагат "стая в близкия хостел"? Или и те са безобидни?

Това са реални истории. От София. От центъра на София, а всички говорят за озеленяване и инфраструктура.

Слепи ли сте?

Не всичко е асфалт и рози. Ама тази концепция не е готина за предизборна кампания, нали?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.