Спенс: „Всички български политици са българоубийци!”

Спенс: „Всички български политици са българоубийци!”
24-10-2015г.
168
Любен Спасов

Спенс отново „разлая кучетата“, но не „тенденциозно“. Както казват критиците му. Новата му песен Ф. А. V. R. или по друг начин казано “Фак Америка, Viva Russia” предизвика вълна от коментари, които заляха социалната мрежа. Някои одобряват песента, други не. Нормално. Особено за Спенс. Но независимо прав, крив, циничен, важното за него е, че е винаги директен.

От Front.bg и Lentata.com го потърсихме да ни каже всъщност защо според него Америка заслужава едно голямо -  „ФАК“.

И той ни каза.

****

Front.bg: Да започнем така – защо точно сега излиза тази песен?

Спенс: Да, нарочно я пускам сега малко преди изборите, защото ми писна да има провокация в обратна посока. И аз реших да направя провокация за всички избиратели. Не съм политически обвързан. Чух всякакви глупости, че съм взел пари от кой ли не. Искам да кажа, че парчето си го финансирам изцяло аз, клипа също – нито съм търсил някой за пари, нито съм се молил на някой за пари.

Но наистина ми писна от всякакви провокации на ДПС-то. То не бяха предизборни сонети, то не беше „Райна Кнагиня“ на турски. Жалко, че сега са избори за местна власт. Това парче щеше да пасне много яко, ако изборите бяха за парламент. Но нищо – не е лошо избирателите да се провокират. Ако има ефект от това нещо за следващите избори, ще им направя две парчета, не едно.

Но искам да кажа, че с тази песен не съм направил най-елементарното - да изкажа крайна позиция, за да разлая кучетата безцелно и да трупам гледания. Напротив! Един приятел просто ми каза – „Братле, хората са светнати вече, не са толкова прости, усетили са големите, световни игри и е време да направиш едно парче по темата“. И аз се събудих на другата сутрин и го написах за половин час.

Front.bg: Едно от най-големите обвинения специално за тази песен е, че е пропаганда. Цитирам мнение от един сайт – „Поддал се е на политическата конюнктура,  улецил е момента и рискува да затрие всичко, заради което през 90-те беше толкова популярен.“.

Как ще коментираш това твърдение?

Спенс: Първо – всяко чудо за три дни. Второ – никога не съм се съобразявал с мнението на публиката и няма да дойде моментът, в който ще започна да се съобразявам. Кой каквото иска, това може да си мисли. Всеки има право на мнение – всеки може да каже какво мисли за парчето, както аз имам право да кажа какво мисля със самото парче.

Нямам намерение да правя политическа кариера, но определено ми писна от 25 години демокрация да чакам аз някой да ме оправи. Ако трябва да си говорим за политика не мисля, че някой е толкова заблуден, че Америка има за цел да направи силна Европа и в частност силна България. Така че, американската демокрация, дето се развива тука от много години, както виждаме има само и единствено за цел да накара умните и работните хора да избягат завинаги от тази държава, а глупаците, които са съгласни да се премиряват и да робуват за жълти стотинки да остават тука. И аз вече не искам да живея в такава държава.

Писна ми да чакам да ме оправят американците. Те никога няма да ме оправят, най-много ще направят така, че руските газ и нефт да стават все по-скъпи. А няма какво да се лъжем – не само ние, а цяла Европа зависи от Русия. И ако някой си мисли, че на Америка й пука да оправи ситуацията – напротив! Америка винаги ще рови тука, за да не може Русия и Европа да си работят и да се развиват. И ако погледнем сега картата на Европа ще видим, че Украйна беше последната от американските демокрации, които затвориха пътя между Европа и Русия.

Front.bg: Ти определено си на мнение, че американските политики са пагубни за Европа.

Спенс: Абсолютно! Техните политици са толкова нагли, че биха жертвали един небостъргач или два като случая от 11 септември, пълен с американци, само да си измислят причина да се борят с тероризма. Те са толкова нагли, че накрая се появява някой, който не му издържа съвестта и сам прави доброволни самопризнания, че американците имат план да спират развитието на Запада. Много ми харесва това, че на тях не им издържа психиката и сами правят тези самопризнания.

Като цяло ме дразни американската политика.

Аз не знам какво толкова съм направил, но много се радвам, че с тази песен ще  „разлаем кучетата“, за да си кажа най-малкото мнението.

Front.bg: Хората в социалната мрежа обръщат голямо внимание както на песента, така и на клипа!

Спенс: В крайна сметка какво толкова е станало? Една песен! „Fuck America” съм казал. Е, голяма работа! То 90 % от американските рапъри пеят „Fuck America“. В такъв случай трябва да си направим изводите, колко е готина Америка.

Front.bg: Според теб изразът „Фак Америка“ ли издразни хората, които не одобряват тази песен или е нещо друго?

Спенс: Аз мисля, че като цяло не ги раздразни много това. Честно казано около мен един не ми е казал „Братле, как можа да се изложиш така?“

Front.bg: Има коментари, че с тази песен „си стигнал дъното“.

Спенс: Няма лошо, няма лошо. Ако това е дъното – ебати готиното дъно! (смее се). Щом някой е толкова заблуден, той не заслужава да му бъдат отваряни очите. Един човек щом няма потенциала да си отвори очите, ти, ако тръгнеш да му ги отваряш той после ще ти е неблагодарен. Няма ненаказано добро!

Front.bg: Мен лично не ме впечатляват някакви коментари към теб вече, толкова години все си неудобен...

Спенс: Ако си спомняш, първият ми блог, преди 15 години, започва с думите „По-добре на хората в устата, отколкото в краката“. Така че много се радвам, че съм събудил тази полемика.

Front.bg: Полемика определено има. Обаче наистина ли ти мислиш, че по време на комунизма е било по-добре?

Спенс: Това са пълни глупости, ако някой мисли, че с това парче аз искам да се върне комунизмът тука. Но комунизмът, колкото и да е лош като строй си има своите хубави неща.

Искам да попитам – по време на комунизма имаше ли един наркоман в тая държава? НЕ! Защото комунистите, каквито и да са били, са искали хората макар и мравки за тях, да работят за тая държава. Последният циганин метеше улиците!

И друго – в днешно време България дали ще изстреля космонавт в космоса? През комунизма сме имали двама български космонавти, които са излетяли. България тогава беше световен лидер в правенето на космически храни. Просто България скоро ще има ли пари  и влияние да направи подобно нещо?

През комунизма всички хора имаха пари. Да, имаше ограничение по магазините – един хляб, един модел олио, един модел оцет и т.н. Но по-добрият вариант ли е сега, когато витрините са пълни, а ръцете празни и на нас само ни текат лигите.

Оказва се, че Бай Тошо е най-добрият политик на България. Може да е слушал руснаците, ама така си е изиграл картите, че за всички да има.

А сега 25 години, никой не иска да работи за тая държава. Всички искат да се друсат, да са разхайтени, да нямат желание за нищо! Абе да са едни мекотели!

Ако управялващите имат желание тия овце в тая държава да работят, повярайте ми, много лесно може да се промени всичко. Но никой няма волята за тази промяна. Хората, ако са работещи, изкараващи пари, чувстващи се независими, никой не може да ги управлява и да ги манипулира. А едни кучета като са гладни положението е зле – дай един кокал на 20 кучета, колкото и да са приятели ще се сбият. Гледаме го във всеки сезон на Big Brother.

За мен България обаче отдавна не е независима. Много ми е смешно, когато празнуваме Денят на независимостта. Каква независимост бе, човек?

Front.bg: Тези твърдения за жалост не са нови – слушаме ги отдавна. Въпросът е, че хора казват - това ти било най-клишираният текст. Какво ще кажеш?

Спенс: Най-клишираният текст? Аз съм съгласен да хванем да анализираме текста фраза по фраза и ми кажи: Кое от този „клиширан“ текст не е истина? Че българската политика е „турска чи*ия“? Това ли не е истина?

Те хората искат свобода. Обаче, когато комунизмът скъса синджира и се освободихме отидохме в другата крайност – слободията. Всеки си прави нещо и е абсолютна анархия.

Просто някой реши, че демокрацията ще я приема като знак да си прави, каквото иска и не трябва да се съобразява с никакви морални норми. Това не е демокрация. Това е слободия. И в България няма демокрация.

Ето и случая с гърка, който бутна нашето момиче. Буташ някой на улицата, има някакво дело и накрая се отърваваш с 5 000 лева глоба!? Толкова ли струва човешкият живот!?

По-умните избягаха да си живеят спокойно в чужбина, по-глупавите като мен останаха тука и чакат да се оправи тая държава и си мислим, че нещо ще се случи.

Ами писна ми да чакам да се случи нещо. Писна ми да пея „Писна ми“. Затова си пея „Фак Америка, Viva Russia“. Пък който както иска да го възприема. Мнението си го слагам в скъсания джоб, ще гледам, обещавам, да нямам и боксери!

Front.bg: Много голяма част от коментарите в Интернет говорят за „стария Спенс“ и за това, че той щял да изпее „Фак Америка, Фак Русия“. Та какъв ти е отговора за стария и новия Спенс?

Спенс: Не, не .. и старият и новият Спенс са наясно с това, че Америка няма да дойде да ни спаси. Всички знаят много отдавна, че  Америка обича да се рови в чужди политики уж да спасява и да вкарва демокрация, но те идват да си играят тяхната игра и си гонят техния интерес.

Да не би по време на комунизма не ни построиха атомната електроцентрала, в която веднага след това Европа ни затвори 4 реактора? През този период Русия е инвестирала толкова пари в България и толкова неща са направени, че както казва Бойко Борисов тия глупаци сега за 25 години не могат само да боядисат това, което са направили комунистите. 

Като цяло независимо от коментарите, може само да се видят харесванията и нехаресванията на клипа в Интернет и ще се види колко хора мислят като мен – „Фак Америка, Viva Russia“. Има много вече промити американски мозъци, които следват „американската мечта“, ама тя е един голям балон, който ще се спука в един момент.

Front.bg: От няколко години наблюдаваме и тази американска политика на равноправие т.е. няма значение раса, сексуална ориентация, външен вид ... всички сме еднакви. Да, но ти в песента казваш, че Америка е най-расистката държава, която само ни поучава как да се държим. Пълна контра!

Спенс: Абсолютно! Те дори си избраха афроамериканец за президент, за да кажат „Ето, виждате ли, ние не сме расисти“. Пак казвам, американските рапъри не само пеят „Fuck America”, те пеят и „Америка е расистка държава“.

Един ми пише във фейса – „Точно ти ли ще пееш против Америка, като правиш американска музика?“. И аз го попитах тази американска музика кой я измисли – афроамериканците от Африка или индианците от Америка? Като е американска музика, просто не мога да разбера, кое й е американското?

Америка е държава на 200-300 години и иска да превземе целия свят, за да докаже, че има история. Фак Америка!

Front.bg: Тогава нещата накъде отиват?

Спенс: Усещането ми е, че време разделно още не е дошло. Ако някой си мисли, че е гледал филма „Време разделно“ май още не го е гледал. И затова преди да е дошло това време, аз искам да си кажа моята гледна точка.

Ако на някой толкова не му харесва това, което съм направил, да напише едно парче „Фак Русия, Viva America“ и да видя какви са му доводите.

Front.bg: Разбрах те за американската политика, но къде е българската страна? Къде са българските политици?

Спенс: От 25 години всички български политици са българоубийци. Който е начело взима някакви 200-300 милиона в джоба и предава българския интерес за милиарди. Това се случва от 25 години и не спира. Кой каквото ще да говори – българските политици взимат едни дребни пари в сравнение със световните мащаби, за да продадат на много по-скъпа цена българските интереси.

Мен ми се струва, че родните политици искат да ни тестват, докога може да им изтърпим наглостите. И наистина се чудя едно нещо.

Тези хора, които се самозапалваха преди време, защо просто един не влезе и не запали парламента. Аз лично до самозапалване няма да стигна. Ще ги изчакам точно 10 години. На 50 вече няма да има какво да губя. Ще вляза с един автомат в парламента и който хвана! Не започнат ли да пазят българския интерес аз започвам. Тази държава няма да се оправи, докато политиците не разберат, че и те са смъртни!

Те се мислят за недосегаеми. Те си мислят, че като имат имунитет могат да излетят с ракетата в космоса. Но веднъж видят ли, че и те са като нас и са смъртни, ще видиш как няма да напират да стават депутати, защото да си депутат е отговорна работа, а не да ядеш кебапчета по 30 ст. там от стола на парламента.

Front.bg: В момента наистина много хора искат да са политици. Тази кампания е доказателство.

Спенс: Да, гледам и мои колеги са се засилили да стават политици и наистина не знам кой им вярва на тия глупаци. Наистина не знам кой им се връзва.

Front.bg: Връщам те към клипа на песента. Мен лично ме заинтригува частта с бежанеца с фес на главата.

Спенс: Наситина, ако трябва да говорим и за тази американска политика ми е интересно, защо не направиха нещо в Южна Америка – защо не разровиха лайната? Защото като минат от там бежанците няма къде да отидат освен в Северна Америка. Мравките, като вървят, вървят само по сушата.

Това също е поредната игра на Щатите. Да си направят една войничка там на изток и всички бежанци къде ще ходят? Ще дойдат в Европа.

Front.bg: За ситуацията в Средец какво ти е мнението?

Спенс: Ами между тия 50 човека имаше ли едно дете, имаше ли една жена? Имаше ли някой, който не е потенциален войник? Аз не мисля, че граничарят е направил нещо незаконно. Той е стрелял във въздуха и се е получил рикошет.

Не мисля, че той е виновен, че някой за пореден път се е опитал да премине незаконно българката граница. Дори и да не е рикошет, също смятам, че е законно да се стреля в тази ситуация.

Много се радвам, че вече за бежанците, към портфолиото на нашата държава ще има и такава опция – ако преминете границата нелегално може да ви застрелят. Това е много хубава опция, та бежанците да знаят, че тука в България работа нямат.

Front.bg: Не трябва ли повече популярни личности, които имат последователи и могат да дават пример в обществото, да изразяват своето мнение директно, подобно на теб?

Спенс: Само че кажи ми, дори и да стане това, какво ще се получи от него? Нещата са изпуснати. Ние сме се надупили максимално към ЕС, който иска може да ни надупва още повече. България с нейната политика направи така, че Русия да ни марази доста време и дълго да е против нас. Независимо от настроенията на народа. За жалост това няма значение, важното е каква политика водят управляващите.

Пример ни е и туристическият сезон – да не би американци да идват на море у нас? Путин с едно изказване по телевизията отказа всички руснаци тая година да си харчат парите на нашето черноморие. И въпреки че тяхната демокрация е по-различна, те са доказателство, че дори в демокрация управлението трябва да е със здрава ръка, иначе всичко излиза извън контрол.

Front.bg: За финал да обобщим - положението на България към момента?

Спенс: В България положението в момента е, че хората мизерстват. Работят за едни от 200 до 400 лева. Ами то, ако работиш за 200 лева, по-добре да отидеш на кръстовището да просиш – сигурно ще изкараш повече. И тогава питам – какъв е стимулът на един млад човек да работи тук? Никой не иска да помогне на тия хора да останат и да се развиват в нашата страна! Струва ми се, че нашите управляващи искат тук да останат само циганите, защото те слушат и гласуват, за когото трябва.

Според мен скоро търпението на хората ще се изчерпа .. към всичко! Политици, цигани, своеволия!

Но няма да се оправим, без да се бием. Всички наши комшии се биха и се оправиха. Само ние тука правим 25 години мирен преход.

Нека българинът събуди своето самосъзнание точно преди изборите. Въпреки че и тези избори смятам, че са преброени до последния глас.

Математика, математика, математика ...

Мога да звърша това интервю с една мисъл на Любмир Чакалов – „Математиката това е синтез на двата идеала, които осмислят човешкото съществуване – идеала на истината и идеала на красотата.“

И във връзка с това ще кажа – нашите политици са едни много добри математици.

Интервюто взе: Любен Спасов

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.