Za edin preatel pitam

Za edin preatel pitam
28-10-2015г.
28
Костадин Костов

Едно време всичко беше чалга.

Чуваше се в дискотеките, по улиците, в колите, в ресторантите.

Сега поп-фолк музиката, както вече я наричат, е разработила своята ниша и се е настанила удобно там. Има своите почитатели, клубове и места, където може да бъде „консумирана”.

Колкото и да го отрича, българинът обича чалгата. Обича и идващата с нея димяща скара, студената бира и салфетките, които се хвърлят безцелно. Какво се случва обаче, когато преди дни, чалга гигантът Пайнер, обяви събитието, че ще има огромен концерт (както всяка година)…

Нищо не беше изненадващо. Нито датата, нито мястото: Арена Армеец.

Камо ли пък изпълнителките: Преслава (дотогава влизаща и излизаща от риалити формати), Галена, Емилия и сходните... 

Но видяхте ли тогава какво се разрази?

Разказвам.

Отварям си аз Фейсбук профила и виждам, че мой добър приятел - адвокат, ще отиде на събитието – „14 години телевизия Планета”. Това беше толкова фрапиращо за мен: приятелят ми беше рокер от дълги години, не харесваше чалга, и дори не знаеше коя е Емилия, камо ли пък, че ще има концерт някъде.

Отваряйки групата ‚”14 години Планета ТВ” попадам на десетки мои познати: лекари, адвокати, актьори. Колеги и приятели. Явно за един ден всички бяха заобичали чалгата и с нескрит интерес щяха да отидат.

Направо си ги представих. Облечени по потници, носещи енергийни напитки със себе си. Подскачащи от кофеин, цигари и всичко, което може да те възбуди. Носещи със себе си плюшени мечета, които да подаряват на фолк фуриите. Плакати, които се размятат от ръка на ръка. Еуфория, ритъм, БАЛКАНИТЕ.

Не, за съжаление на чалга индустрията всичко - чисто и просто се оказва една гавра.

И докато други колеги, от различните сайтове, определиха наплива на нечалга хора в чалга група, като: гавра, хейт, скандално, грубо, варварско и дори пошло?

Аз открито подкрепям нахлуването в рая на дима от скара с бира. И знаете ли защо, защото досега тя грубо нахлуваше навсякъде, където и да застанем!

Пуснеш си телевизия, певица обяснява, че е ходила на Бали. В списанието разказват с кого тя не е спала. Във вестника обясняват за това колко образования има същата, а по радиото колко обича публиката си. Е, стига вече.

Сега хиляди хора питат: дали Джорджано ще пее, дали ще има салфетки на входа или до бара, осигурена ли е бирата. Дори щели да идват представители на МЕНСА. Явно ще си бъде цяло събитие.

От „Пайнер” не са дали официално изявление какво мислят за щурма на тяхното събитие, но и едва ли ще го направят.

Все пак това е уникална реклама във всички медии, дори и негативна.

А през това време певиците се подготвят за концерта, слагат броката и синята коса (което е много модерна напоследък), дънките на Philipp Plein, правят си снимки при Коко, грим при Бони и нокти при Стейси. И си живеят живота.

А аз просто za edin preatel pitam, вие ще ходите ли?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.