Родната ни полиция ЛАЗИ!

Родната ни полиция ЛАЗИ!
04-11-2015г.
34
Мария Маркова-Марчела

Що лазите, бе момчета и момичета?

Защо поехте по пътя на тихото шествие, а не по пътеките на шумното недоволство? Какво като нямате право на демонстрации, на стачки? Какво като професията ви не позволява в работно време да протестирате?

Излезте и се бунтувайте като нас.

Нали искате по-високи заплати? Искайте и държава, която бачка, а не държава, която мачка. Искайте нещо повече. Щото началниците ви, също като вас, се издържат от нашите пари. От моите, от тези на баба ми и от онези на вуйна ви. Искайте нещо и за НАС, защото иначе повече пари за ВАС ще видите друг път.

Заповеди в ушите ви подават предимно подлоги и престъпници. Бунтувайте се срещу тях. Що не вземете верно да пазите закона? Извадете го и го ударете в масата - пък да видим!

Излезте и говорете с имена, с факти. От какво ви е страх? От 600 лева по-малко ли? Че няма никога да ви изплатят извънредните, които не са ви плащали от години ли? Че няма да си вземете петте заплати, след като се пенсионирате?  

Страх ви е, че ще ви плюят повече ли? Че ще ви закопаят някъде, ако много се отпуснете? Или, че ще ви вземат униформата, пистолета, белезниците и палката? Хич да не ви дреме! Ето, шефчето на държавата Борисов ви остави джобните за автобус, сандвич и черни дни.

Ама не се прибирайте сега щастливи по къщите си, а останете на улицата!

Въпросът е да се сетите, че и вие сте хора, че и вие сте граждани на тази държава. А не като ни гледате, че се гърчим от бяс по площадите да ни скачате по главите, да ни биете, да ни ритате, унижавате и после да искате да ви подкрепяме.

Не, не, не. Не ви подкрепям. И не, не ме ритайте. Ритайте с мен, защото си е ебало майката. Колкото ни засяга НАС дали Пеевски ще е шеф на ДАНС, толкова ви засяга и ВАС.

Коя е тази клетва, която ви направи прости охранители на властта?

Кой е този момент, в който продадохте достойнството си за 20 лева?

Кога се опиянихте от мизерните си права и обрекохте децата си на позорни задължения?

Какво стана, бе момчета и момичета пазители на реда?

На колко от вас се е налагало да убият човек?

На колко от вас се е случвало да ви заставят да мълчите за нещо нередно?

За колко от вас учебникът по съдебна медицина е шокиращ, колкото една детска книжка?

Колко от вас са взимали рушвет или прикривали наркодилъри, само защото трябва да си нахранят семейството?

Колко от вас лижат гъз, за да ядат?

Уважавам професията ви. Аз нямам психика да съм на ваше място. Знам, че трябва някой да го работи и това, и съм ви благодарна.

Шибана ви е работата, но времето, в което живеем е още по-ебано. Всички лижем гъз, не сте само вие. Но, за да има някаква промяна, за да има надежда, трябва и ВИЕ да говорите, да покрещите, докато НИЕ ви пазим от лошите. Малко да си сменим ролите викам.

Във всяко стадо има мърша. И това знам. Не сте всички идиоти. Но и сред вас има психопати.  Има доста прости хора и във вашите редици, ама аре борете се и срещу тях, а не им пазете гъза само, защото „колега в нужда се познава“! Кой да пребори скритите в униформа лоши? Ние ли? Господари на ефира ли? Не. И от вас зависи.

Толкова много неща зависят от вас, че не можете да си представите! И толкова можем да си помогнем взаимно, че ви е бедна фантазията!

И се делим сега на роднини на полицаи и на граждани, които се пенявят, че „Цариградско” е задръстено заради едни продажни копеленца без характер.

Аре вместо да се делим, да се съберем?

Наричат ви мафия, бе? Хубаво ли ви е?

А ние плащаме на СОТ да ни пази къщите, на застрахователи да ни гарантират, че ще ни върнат колите, ако ни ги откраднат, на врачки да ни кажат кой е крадецът и кой ни утрепа детето, на психиатри да ни лекуват стреса, на частна охрана да ни пази от Наглите, Жадните, Червеите и не знам още какви си там боклуци. Дайте да ви ги даваме тези пари на вас, а? Ама се стегнете малко!

Хич да не ви дреме! Почти на никого вече не му пука дали ше го уволнят, заплашват, мачкат, тъпчат, плюят, убиват, разчекват.

Всички сме адски изнервени.

Ако решите да сте хора – се обаждайте по-често.

Иначе не ни търсете и продължавайте да бродите тихо, наведени и сами.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.