ЗАЩО ДНЕС НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ С ПОЛИЦАИТЕ?

ЗАЩО ДНЕС НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ С ПОЛИЦАИТЕ?
08-11-2015г.
16
Милена Янинска

Ние не излизаме да протестираме с полицаите днес!

Защото не искаме те да взимат 20 заплати. Нито десет. Нито дори две. Защото им плащаме достатъчно от десетилетия и вярваме, че ще продължим да ги издържаме.

Не по принуда обаче!

С нелепото си поведение на пътя, липсата на гражданска съвест, съзнание и инстинкт за самосъхранение!

Това са и истинските причини, поради които не подкрепяме полицаите.

Не заради чувството ни за справедливост и равенството между отделните сектори и класи. Не. Просто яростно прикриваме истинските си мотиви на гняв и омраза.

Ненавиждаме тези униформени господа, защото ИМАТ повече от нас, защото НИЕ им го даваме, защото нямаме ВОЛЯ да спрем и затова разчитаме НЯКОЙ ДРУГ да им бръкне в джоба, за да възтържествува равенството на БРАТЯТА ПО МИЗЕРИЯ в БЕДНОЛАНДИЯ – страната на ограничените хора и техните пробити чорапи и мозъци.

Чувството ни за справедливост е нонсенс от 60-те.

Защо не се събуди този стремеж към справедливост, когато учителка облепи устата на дете в неравностойно положение с тиксо и никой не я уволни? И тя все още преподава на същия клас, който стана свидетел и потърпевш на налудния произвол?!

Къде сте? - „Майки и бащи, родители... защо на бъдещето ваше удряте шамари?“, както се пееше в един българси филм...

Но ние живеем наистина в тази апатия, в тази емоционална безличност, в тази примиренченска тиня, от която дори не желаем да излезем... (защото ни е топличко и сме заедно всички в нея).

И, ако някой пожелае да е вън, САМО ТОГАВА се надигаме лекичко, за да го върнем обратно,отново в блатото си.

Защото ето – който протестира, ще го санкционират...

Страхът от наказние и „по-лошо“ е в гените ни и определя решения, поведение, стремежи... всъщност определя единствено тихо бездействие от люлка до гроб. Което ни прави чехълчета, зелени еуглени в езерото на живота...

Да.

Другите обитават морета и океани, но ние сме в изкуствен водоем и няма вливане и изливане...

Защо справедливостта, която търсите не се активира, когато БХК номинираха убиец за човек на годината?!

Къде бяхте – нямаше ви нито на улицата, нито в социалната мрежа... не ви докосна особено този абсурд... може би, защото никой не изясни кой на каква печалба ще излезе от цялата история?

Може би, ако нечий джоб беше НЕСПРАВЕДЛИВО облагодетелстван, тогава повече щяхте да се развълнувате! И да поствате гневни словоизлияния срещу системата, схемите, корпуцията... Иначе няма проблеми... Някой си там убил някой друг... Ама не ме занимавайте с нещата от живота...

Иначе... мразим полицаите - но говорим само за рушвети, защото толкова ни стига акълът. Защото пътните служители са само част от униформените, за които се налага да работят понякога денонощно, извънредно, да мръзнат, да гладуват и да РИСКУВАТ ЖИВОТА СИ. Заради глупендерите от тази нация, които казват – АЗ НЕ ИСКАМ ПОЛИЦАИТЕ ДА ИМАТ ПРИВИЛЕГИИ...

Е да, по-яко е ТИ, будни гражданино да имаш такива, но уви... не си положил необходимия труд, за да вземеш всички нужни изпити, не си се блъскал в академията, а и честно казано, не ти се виси нито по студените улици, още по-малко пък ти се участва в акции с истински пистолети. Напрягащо е.

А ТИ искаш да ти е спокойно. Но искаш и някой на теб да даде 20 заплати. Ми няма да стане.

Ето защо НЯМАТЕ ПРАВО да говорите за справедливост!

 Защото всеки път, когато тя липсва и вас ви няма! Вие хора, които не сте способни да се събудите от нищо и никой в този полу-живот.

Които не протестирте срещу мизерията на нашите баби и дядовци, които приемате равнодушно безпътието и безбъдещността на собствените си деца.

Които виждате как деца умират на пътя заради пияни, надрусани, самозабравили се психопати и цъкате с език и сменяте канала, за да не се натоварвате...

И сега изведнъж се сетихте за справедливост? Сериозно?!

Лицемерието ни е престъпно, защото дори не разбираме колко сме опасни... Целият този гняв на дребно, първичната злоба...

Единствените чувства, които могат да ни надигнат от въшлясалата кушетка...

И то не заради самите нас. А СРЕЩУ някой друг!

Сетихте се, че ченгетата нямат основание да взимат повече от лекарите и учителите? (А къде бяхте на протестите на лекарите и учителите?!?!) Кога и как ги защитихте тях? Тези, които възпитават собствената ви плът и кръв и онези, от които ви зависи животът!

Сетихте се, че ченгетата са корумпирани?

Ама те сами ли се корумпираха – помежду си ли!?

Кой от вас не е давал 10 или 20 лв...

Кой от вас кара съвестно и не прави нарушения, за да избегне задръстване, за да стигне по-бързо, за да надхитри някой друг, за да мине тънко...

И после – „Може ли да измислим нещо...“

Ами може... Защото сме варени в един казан.

Ето затова не подкрепяме полицаите днес. Защото след толкова опити да заобиколим и надхитрим системата, накрая има шанс, те да ни надцакат!

Всичко можем да преживеем, но това вече – НЕ!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.