Джигитите с бухалки дебнат отвсякъде...

Джигитите с бухалки дебнат отвсякъде...
08-11-2015г.
52
Веселин Диманов

София не е такава, каквато беше преди години. Освен задръстванията, свинщината, боклуците,  циганите и бежанците, има и една друга обществена група – „джигитите с бухалки”.

Така им викат, но това е обществена тайна. Те са агресивната извадка на обществото, която се прикрива в сянката на големия град и чака удобния момент да покаже „градския си манталитет”.

Преди няколко дни от FRONT.BG ви разказахме за човек, нападнат от джигит с бухалка. Накратко ще ви припомня за случая:

На 6.11.2015 в София беше нападнат човек, който се е опитал да направи забележка на джигит, неправилно паркирал автомобила си върху пешеходна пътека, в близост до ресторант „Марая”. За това сигнализираха от мобилното приложение „Гражданите”.

Повече информация ТУК

След като отразихме случая, потърсихме за коментар потърпевшия - Тодор Бонин.

Ето какво разказа пред Lentata.com:

Разкажи ни какво се случи?

Случи ми се това, което гледам по новините почти всяка вечер. Пресичах на пешеходната пътека, а шофьорът от буса леко ме припираше да го направя по-бързо, след което спря колата точно на пътеката. Имаше задръстване и нямаше вариант да мръдне напред, за да я освободи, а зад мен идваше една баба, на която и се наложи да заобиколи буса отзад и да мине между тясното разстояние, оставено между двете коли. Тогава реших да изразя гражданската си позиция като казах на шофьора на буса, „че се изисква малко акъл, за да не спира върху пътеката и да я остави свободна за пешеходците“. Минавайки покрай мен бабата ми каза - „няма смисъл да се занимаваш с такива хора“ и в този момент шофьорът на буса вече бе излязъл с доста стабилна бухалка в ръка и ми подвикваше - „ЕлА да те видим сега бе, ела ми бе“, размахвайки бухалката. Прецених, че не си заслужава да се занимавам с този човек и просто снимах буса и номера му, след което го пуснах в приложението „Гражданите“, за да му дам публичност, както и във Фейсбук.

Потърси ли помощ от МВР,  тъй като в близост има караулка?

Да, изтичах веднага до караула, който е на „Графа”, но за съжаление нямаше никой.

Ще предприемеш ли мерки след случая?

Много ще съм щастлив, ако мога да бъда от помощ този случай да се разнищи, защото това си беше чиста заплаха за живота ми. Мога да съдействам на полицията с данните на господина и каквото е нужно, защото след като се прибрах в офиса, проверих номера на МПС-то в системата, която ползвам за застраховане и разполагам с тях. При обиск на МПС-то със сигурност ще намерят хладното оръжие (бухалка).

Защо според теб все по-често ставаме свидетели на такива инциденти, в които при най-малката забележка се вадят бухалки?

Всеки се чувства ненаказан, това е основната причина! Правиш, каквото си искаш, полицията е безучастна и това води до тези инциденти.

Според теб трябва ли да се дава гласност на такива случаи и защо?

Задължително трябва да се дава гласност, иначе това ще продължава вечно.

Безнаказаността в България, кара ли много хора да се страхуват да се изправят срещу проблемите, които ги заобикалят?

Не само безнаказаността, а по-скоро безхаберието на полицията, това е основен проблем в България! Хората са информирани, че само ще си изгубят времето в писане на обяснения и накрая няма да има резултат.

Това са те „джигитите с бухалки” – нахални селяндури, които са готови при най-малката конфронтация да ви пребият или убият.  

Подобен случай имаше отново в София преди 1 седмица, когато шофьор излезе от колата си и нападна майка, водеща за ръка петгодишното си дете. Отново причината беше -  забележка! 

Истината, е че в тази държава нищо не функционира правилно. Правиш забележка – бият те, оплакваш се в полицията и ти викат – ще направим нещо, но не обещаваме, търсиш си правата в съда – виновникът се оказва с връзки. Докато служителите в системата на МВР протестират, в страната продължават да се разхождат на свобода криминално проявени лица, но те не протестират за това. Всичко опира до пари, а парите са справедливост, която малко хора могат да си позволят.

Един въпрос за финал: Вие какво ще направите, ако утре ви нападне джигит с бухалка или станете свидетел на такова нападение?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.