ГОЛЕМИТЕ ИЛЮЗИИ: ЦИВИЛИЗАЦИЯТА

ГОЛЕМИТЕ ИЛЮЗИИ: ЦИВИЛИЗАЦИЯТА
04-12-2015г.
31
Гост-автор

Преди приблизително 5300 години човечеството създава писмеността. Счита се, че това откритие слага началото на цивилизацията, тъй като цивилизация без писменост е немислима.

След това преди около 3750 години във Вавилон се появяват първите писани закони – вторият градивен елемент на цивилизацията.

И така стигаме до нулевата година – годината , в която Исус е разпнат в името на Бог и християнството– религията, която определя и до днес начина ни на живот и разбиранията ни за света.

През 570 година се ражда Мохамед – той , също като Исус, получава свещено знание от Бог и създава исляма – религия , която в днешно време е в центъра на всички събитие.

След 570 година светът се разделя на две - светът на Аллах и светът на Христос, светът на исляма и на християнството. Който си мисли, че тези два свята имат общо е в голяма заблуда. Който си мисли, че мирогледът на християнина и на мюсюлманина е един и същ жестоко греши. Който си мисли, че християни и мюсюлмани могат да живеят заедно на едно място да вземе да прочете малко история.

Ние – християните и те – мюсюлманите се избиваме от 1300 години.

Кръстоносни походи,  инквизиция, религиозни гонения, насилствено налагане на религия - все неща, които са се случвали, благодарение на скъпата ни вяра.

Великата Френска революция заварва Европа, която е потънала в робство, неграмотност и мизерия. Европа, за която вярата в Бог, църквата и Ватикана са по-силни и по-важни от свободата, образованието и дори от живота.

И тя, Френската революция, издига лозунга - „Свобода, Равенсто, Братство”. И Европа се променя за добро – става по-свободна, по-образована и по-малко религиозна, защото религията спира да е най-важното. От нея по-важна става свободата.

И идва Първата световна война.

Тя заварва Европа индустриализирана, образована, почти без робство. И от пепелищата на война изниква новият демон - комунизмът.

Демон, който както се опитват все още да ни убеждават, е виновен за неравенството, за войните, за това, че хората са разделени. И настъпва заветната 1989 г. – годината, в която комунизмът загуби, годината, в която демокрацията победи. И отвсякъде се обясняваше как идва новият световен ред, как сега всички ще живеят щастливо и задружно, как ще се унищожат всички ядрени оръжия, всички дружно ще се прегърнем и ще заживеем като едно.

Годината е 2015 и светът се намира в най-голямата религиозна война, която някога е водена.

Обаче все още упорито се обяснява , че такава война няма, че всички много се обичаме и, че всичко си е наред - просто банда неграмотни ислямисти решили да си правят държава.

5300 г. писменост,  3750 г. законност, кръстоносни походи, инквизиция, Френска революция, две световни войни, комунизъм и накрая...ислямизъм.

Ебаси цивилизацията, ебаси прогресът.

Честито!

Автор: Петър Атанасов

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.