Сланина, ракия и достойнство. Без последното.

Сланина, ракия и достойнство. Без последното.
05-12-2015г.
89
Милена Янинска

Който яде сланина и пие ракия вече ще плаща повече. И още повече – няма да има моралното право да използва медицинските услуги на дръжавата.

Абе тези хора не разбраха ли, че никой не им иска медицинските услуги, че именно ракията и сланината са тези, които ни държат далеч от доктора и че, ако ще се мре, по-добре да е на маса!

Тези хора не разбраха ли, че могат да си делят държавата, могат да я купуват и продават, могат да я запалят, ако искат, но не бива да посягат на масата на хората. А там е останало най-свидното – сланината и ракията.

Иван Хаджийски го беше казал хубаво – българинът може да преживее издевателство над жена си, защото му остават две дъщери и коч, може да приеме посегателство и над едната си дъщеря, защото му остава още една и коч, ако някой се изгаври и с последната му дъщеря, ще се примири с коча си, но, ако и на него посегнат... тогава вече се разлютява и става страшно.

Ето ни я – българската народо-психология в действие!

И двете страни в ситуацията искам да попитам – не ви ли е срам?!

Вие, които бъркате на хората в паницата, защото си нямате друга работа или защото за друга сте негодни и вие, които позволихте да ви управляват хора, които освен да се гаврят и оправдават друго не умеят??!

Вие, които посягате на хляба на хората, на хамбургския салам на бабите ни, след като вие ги докарахте до рафта с изкуствени колбаси и сирене от сухо мляко, не ви ли е страх, че от глад този народ, накрая ще ви изяде?! Сериозно?

Решихте ли всички важни и належащи проблеми, че взехте да добавяте светлосенките? Не сте. Защото не можете. Защото за целта се изисква силна, далновидна, компетентна и независима политика.

А вие сте подправка за сланината на чужди сметки.

А вие, които скочихте да браните филията си – не ви ли беше някак ясно, че след като приемате сметките си за ток, образователната система, чиято жертва са собствените ви деца, техните учебници, които са по-безполезни от вчерашен вестник, каскадите със собственото ви здраве, които се редуват да правят, лекари, министри, медицински сестри и санитари, след като приехте корупцията и дори станахте участници в нея и след като виждате как съдът се разпръсква като глухарче, за да дойдат зомбита на негово място, не ви ли беше ясно, че рано или късно алчността и безпардоността ще почукат на вратата ви?

Пардон, ще влязат с взлом. И ще ви вземат коча?

Не ви ли беше ясно, че мълчанието създаде днешния ви крясък. За който обаче е прекалено късно?

Ракията и сланината са последният коч на последните българи. Те не искат сьомга. Защото сланината им помага да издържат, а ракията да забравят. Сьомгата е за мекушави хора, безхарактерни. Тук ние отстояваме правото си на стоицизъм и издръжливост. И в замяна искаме само ракия и сланина.

Всичко сме ви дали, даже вече не ви питаме какви ги вършите. Оставете на хората ракията.

Иначе три майки се събраха да искат по-високи детски за децата си, 5 шофьора пък възроптаха срещу увеличението на винетките.

Сигурно три гарги някъде се карат за едни орех. Кучетата продължават да лаят. А керванът си върви.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.