НАШИТЕ ВАШИ ДЕЦА... Кючеци, дрога и още нещо! (ВИДЕО)

НАШИТЕ ВАШИ ДЕЦА... Кючеци, дрога и още нещо! (ВИДЕО)
06-12-2015г.
80
Каролина Касабова

Деградацията сред българските деца е проблем, пред който мнозина си затварят очите. Родителите изпращат отрочетата си в училище с надеждата, че учителите ще свършат работата им да ги възпитат.

Учителите пък често са безразлични към учениците си, смятат, че щом едно дете е „изтървано вкъщи“, проблемът си е на родителите.

Така деца, оставени без надзор, внимание и добър пример, се израждат в малки, неблагодарни същества, лишени от ценности и морал.

Ето ги и резултатите от апатията на родители, учители и управляващи. Оставяме коментарите на вас:

Така протича час по музика в СОУ “Цанко Церковски” - гр. Полски Тръмбеш. Учениците са само в 6 клас и още не  могат да четат и пишат правилно, но пък знаят чудесно как се играят кючеци. Вероятно са го видели вкъщи от родителите си, или пък  са гледали достатъчно телевизия. Особено една конкретна. Три момченца се „раздават“ на фона на циганска песен и то пред погледа на побелелия учител, който очевидно толерира циганизацията, дори се усмихва и гледа децата одобрително.

Видео: Joro Ignatov

Второто видето прилича доста на първото, само че е от друг град, а главното действащо лице е невръстно момиче. То, застанало пред дъската, смело и уверено друса малолетното си дупе. Личи, че не й е за пръв път. Със сигурност се справя по-добре в това, отколкото в решаването на задачите по математика. Под видеото пък има стотици одобрителни коментари, предимно мъжки – „браво, страхотна си, запиши се в „България търси талант!“, пише фейсбук потребител. В отговор на критика пък друг коментира: „ Aee malumnii nqkoii kolkoto i da.uchish kfo kur nakraq kade taq rabota.... momicheto si igrae mno dobre ko narejdate danebi daee edinstvenata .. nqq dumi za vas“. И още коментари от мъже: „Яко дупенце яко върти!“ „Aaaaaaaaayyyyyy ama che si dobra sus zadnite ti chasti syper si“ и много, много други. Прави впечатление и че много хора не се вълнуват толкова от поведението на детето, колкото от песента и разпитват коя е, за да могат да си я слушат. 

Видео: Официално Чужда

Третият училищен кадър идва от ПМГ в Сливен. Виждаме как група тийнейджъри са се събрали и пушат цигари точно до сградата, в която се предполага, че учат. Това обаче не е най-притеснителното – момче е изсипало бяло прахообразно вещество  върху смартфона си и неговите съученици се събират около него, след това шмъркат от ръката на потенциалния дилър и всички дружно се хилят. Вероятно става въпрос за кокаин или пико. 

Видео: Мотикаря

Ето това се случва в българските училища, редом до побоища, кражби и убийства. И не е никак учудващо, на фона на промените в учебната програма, орязания бюджет, глупостите в учебниците, дисциплината в училище. Въпрос на време е Тони и Фики Стораро също да влязат в учебния план, че да могат децата спокойно да играят кючек, без никой да ги критикува.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.