ОФИЦИАЛНО: Чалгата купи БГ рапа

ОФИЦИАЛНО: Чалгата купи БГ рапа
08-01-2016г.
80
Любен Спасов

Всички говорят, че чалгата бавно умира.

През последните няколко години определено поп и хип-хоп изпълнителите навлязоха в полезрението на българина и монополът на чалга изпълнителите частично бе заличен.

Не,че не се слуша чалга – напротив (влезте в youtube!)!

Просто имена като Криско, Килата, Играта, Били Хлапето, Лео, Lexus, Бобо, се качиха на гребена на вълната и показаха, че не само Преслава може да накара 12-годишните да се побъркат.

Участията станаха много, парите също, изведнъж в телевизионните предавания чалгата стана забранена (да не кажем срамна)!

Битката беше спечелена. Ама нещо хората от рапа забравиха за войната, която дълго време водеха с другия жанр.

И сега дойде въпросът наистина ли залязва чалгата, та се стига дотам хора, които преди години не можеха, а и не искаха да припарят до чалга клуб, сега да имат участия там?

Искат ли чрез рап изпълнителите чалготеките да придърпат още малко клиентела? 

Позволи ли рапът на чалагата да го купи?

Припомням ви как 100 кила повлече крак като започна да се появява на концертите на „Пайнер”, докато Галена си клатеше дупето на ''Клати за бати, за тати ..'', след това дойде дуетът му с Цветелина Янева, която знаем, че е любимата на Пеевски, който пък знаем колко пари хвърля по любимата си и нейната работа.

 Тоест беше въпрос на ...пари Килата да започне работа с иначе мразените „чалгарки''. Замислили ли сте се колко пари са отишли за скъпарския им клип, само и само невестата на #Кой да бъде щастлива, че пее с най-добрия бг рапър…

Криско  пък последва примера на колегата си, като влезе трайно в плейлистите на всяка една лимитирана чалготека и се пуска повече дори и от Азис. Да не забравяме, че в един от клиповете си Криско рекламираше една от най-оборотните чалготеки в студентски град.

Ритмите в двата стила започват много да си приличат, текстовете са напълно еднакви и някак си чалгата и рапът от врагове си станаха приятели. Събраха ги парите.

И стигаме до 2016-та.

Бумът на БГ рапа в чалготеките!

Годината започна с дуетното изпълнение на Гери-Никол и Галин на някакво общо участие. Новата звезда на бг уж поп музиката показва завидни умения в орнаментиката на поп-фолка, като доста умело приглася на Галин в неговата песен.

Тя започна своите клубни участия едва преди 2 месеца, но вече и предстои такова в една от най-вървежните чалготеки в Студентски град. 

И сега стигаме до изненадата.

Спенс с участие в Плаза! Скандално!

Най-върлият противник на чалгата се усмихва от снимки на чалготека в Студентски във Фейсбук, като от тях се вижда, че не само е бил гост там, но е и взел микрофона.

Какво стана бе, Спенс?

Нали чалгата беше нещо пошло, вредно? Феновете не много интелигентни?

Какво правиш в чалготека, пълна с фенове на Анелия, Ивана, Андреа и прочее, пеещи „Води ме в някоя квартална кръчма“ и леко поклащайки се на твоята  '' Направи ме щастлив ..''

Явно лицемерието в музикалните ни среди стига върхове.

Всички се плюеха през годините взаимно, ама сега са се обединили. Сега всички са толернатни и няма музикални граници...

Чалгата официално купи БГ рапа – скъпи клипове, участия в техните дискотеки, дуети с най-вървежните в жанра.

А рапът не се дърпа много-много.

Сега ни остава да видим какво предстои – кой с кой ще направи дует, коя друга рап легенда ще отиде на участие в Плаза и кой ще се блазни от парите на любимата на  Пеевски.

Очакваме и дует между Азис и Сто Кила, за да бъде скрепена дружбата между стиловете...официално.

 Хабиби и Клати го, клати - как ви звучи?

 Така ще е, когато парите управляват ...и музиката, която слушаме.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.