Терор. Мутрите не обичат клаксони.

Терор. Мутрите не обичат клаксони.
25-02-2016г.
15
Ева Истаткова

3 избити горни зъба.

Сцепена горна устна.

Наранявания по ръцете.

Това са само няколко от физическите последствия от побоя, нанесен на 30-годишен българин, защото е натиснал клаксона си, понеже го засекли. На Околовръстното.

Кой?

Мутри. Няма какво да се лъжем.

Живеем в държава, в която всеки шибан ден, нормалният, свестен, отиващ на работа човек е заплашен да бъде пребит (а някой път и убит), задето спазва правилата.

Това е терор. Не е война по пътищата. Не.

Това е война на „силния” срещу „слабия”, като в  българския случай – силният са мутрите (които някак имат полит-икономически гръб или са направо управляваща олигархия), а слабият е нормалният, разумен, възпитан човек.

Плесенясалата ни държава отдавна вече не работи, но за съжаление вече е станала и поле за мародери. Положението е – всеки срещу всеки и още „всички сме равни, ама някои са по-равни от другите”.

Не можете да получите справедливост наоколо. И това трябва да ви е ясно.

Не можете да чакате нито полицията, нито съда, нито, която и да е друга институция да ви помогне, да ви защити, да ви брани правата. Не става.

Картинката е проста – мутри и мутро-подкрепящи институции и безпомощни малко останали българи.

Затова, ако ще главният прокурор барабар с Бойко Борисов и де що се сетите популисти сега да се правят на много работни и възмутени и да разнищят случая с пребития човек на Околовръстното....пак не могат да поправят вече култивираното като обичайно чувство на безсилие.

Безсилието да си българин.

По един пребит българин всеки ден има.

Но по един престъпник – осъден няма. Не всеки ден, а почти никога.

Само има малко шум из медиите и изказвания от типа – „биячите са от нечия охрана”.  

Установена била самоличността на нападателите - М. М., Х.Х., Г. Б. и А.Г. – били служители в охранителна фирма. 

Ако са ни останали поне малко съпротивителни сили и човещина, сега всеобщо трябва да изискаме имената на тия М.М., Х.Х, Г.Б. и А.Г. И името на охранителната фирма?

Кажете де, кои са тия хора, дайте им снимките, дайте им биографиите, да си ги закачим на стената на срама.

Имаме спешна нужда от тая стена, в точно тая държава.

Коя е тази фирма охранителна, която си отглежда  мутри? За кого работи? Кой плаща на фирма с мутри? Плащат ли си данъците? Кой им използва услугите?

Имена искаме.

Тия хора трябва да бъдат изнасяни на площада. В 21 век лицемерието на закона няма да ни позволи да ги бесим, но метафорично поне, да опитаме.

Понеже сме много свестни и възпитани, поне метафорично трябва да ги линчуваме.

Няма какво да чакаме никого и нищо повече...

Очевидно, в България работи само „око за око” и „зъб за  зъб”...

Ние сме в хилядолетия назад, преди света. Когато единствената форма на справедливост е била реципрочните действия. Удрят те, удряш и ти. Да се знае.

В противен случай, изпадаме в най-голямата нелепица – свестните да бъдат бити, да бъдат унижавани, да бъдат безправни.

Не може така.

И затова, просто за тези биячи, а и за всички други престъпници, които превръщат ежедневно живота ни в гротеска, трябва не обществено порицание, а обществена гавра.

Буквално – трябва да бъдат разнасяни, тормозени, посочвани, подигравани и всичко най-лошо.

Е, без физическа разправа. Първо, за да не заприличаме на мутрите и второ – защото законът тях няма да  осъди, но вас, нормалните, ще вкара в затвора. Бъдете сигурни.

Просто, когато всяка сутрин се качвате на колата си, помнете – мутрите от клаксони не разбират. За тях трябва – да им разлепите снимките из града с надпис – внимание, мутра! Не му свиркай и не му прави забележки, защото има стоманени палки в колата си и ще ти строши зъбите.

Помислете.

И нормалните някак трябва да оцелеят. Нали?

***

ИСТОРИЯТА НА ПОБОЯ И ВИДЕО, ВИЖТЕ - ТУК

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.