Актуално
Взимайте си чаветата и да ви няма

Адриана Аврамова | 23/04/2016

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Прав беше наш Бойко едно време, като говореше за лошия човешки материал.

Сбърка само в едно - не пенсионерите са проблемът на България, а децата.

 Младите българчета, от които се очаква тепърва да градят тази държава. Които след години ще заместят Борисов и ще заемат местата на всички в парламента.

И тогава - тежко й на клетата България.

От робството се спасихме, но от това, което ни очаква - едва ли.

Младите, ''качествени'' български отрочета, които учат и имат амбиции да успеят, са прекрасни, но те не искат да живеят в България. Така са научени от родителите си, които биха дали мило и драго детето им да се изучи и да емигрира, та да се спаси от мизерията тук. И ние не можем да ги съдим.

Че кой иска детето му с две висши да работи като сервитьорка, защото работа по специалността няма? Да се чуди как да гледа себе си, пък и да има да отделя по някой лев за старите си родители?

Никой, разбира се. Но това предлага България на нашите деца с мечти.
И те избират да мечтаят за чужбина.
А когато тези младежи завършат и си хванат куфарите за Терминал 2, тук остават другите техни връстници.

Те са лошият човешки материал на държавата, ще ме прощавате, ако ви идва грубо обобщението.
Те, забележете, не са циганчета, нищо, че аз ще ги наричам на галено със звучната думата ''чавета''.
Те са децата на безотговорни български родители, които са ги оставили да се оправят сами и да правят каквото поискат. А те искат много.

Убедих се в това онзи ден на спирката, когато група деца,  на не повече от 10-12 години, бяха избягали от час и разпускаха в близката градинка с цигари и бира.Слушаха музика и си припяваха рап песничка с много нецензурни думички и изключително се раздаваха на припева, завършващ с " ...но аз те виждам и ти пея „Ти еба майката…”

Девойките от компанията бяха нахлузили скъсаните къси гащи, боядисали косите си и се поклащаха в ритъм, когато едно от момчетата си позволи да удари по задника една от тях. Очаквах реакция или поне смъмряне, но на нея сякаш й хареса... Това на снимката са те, пресичайки неправилно, което разбира се, е най-малкият им проблем.
Ако си ги познаете - да знаете к’во правят, когато са на ''училище''. И как изглеждат, в случай, че не ги виждате.


Но да ги оставим тях.

Чаветата, които ще останат в България са онези, които посягат да бият учителката си по английски, а после пускат клип от унижението в социалните мрежи, защото се чувстват недосегаеми.

Те са и 16-годишните момичета, които се пускат по бельо в интернет сайтове, за да изкарват пари за цигари и маникюр.

Както и  децата със снимките в страниците'' Курволяк'' във Фейсбук, научени от малки на най-важния житейски урок у нас - че сексът продава.

Те са чаветата, които бягат от училище, пият бира, пушат коз и си говорят на ''копелееее'' .

Същите са, които на по 17 продават трева и амфети зад училището в свободното си време.
Те не знаят много за Левски и Ботев, затова и не им пречи да се направят на пичове, снимайки се  до ликовете им, показвайки среден пръст.

Тези всичките ще останат в България, гарантирам ви. Защото тук им харесва и имат свободата да оцеляват като отрепки.Точно както родителите си.

Тези хора и тяхното потомство нямат място в България, ако искаме България да я има след 30 години.

И понеже няма как да им кажем ''взимайте си чаветата и се махайте'', колкото и да ни се иска, на нас ни остава избора да живеем с тях, докато доразрушат държавата или да си хванем багажа, децата и да ни няма.

Избирайте, докато е време.

 Други статии от този авторКоментари