За политическото лицемерие и още нещо...

За политическото лицемерие и още нещо...
11-05-2016г.
28
Дилян Вълев

Като какво освен чист курвенлък можеш да определиш това да живееш с някого, да се кълнеш в любов и след това не само да го зарежеш, ами да събереш съседите и заедно да почнете да плюете по бившия ти любим. Нещо такова в политически план направи бившият ни президент Георги Първанов, само дето неговото е още по-лошо.

Защото той не само членуваше в БСП, а и дълги години беше неин председател. И по каква логика партия, която си олицетворявал, за която си носил най-голяма отговорност изведнъж става лоша? Че, ако е така, не е ли основно твоя вината? Както и да е, стореното сторено.

Първанов не само си направи нова партия, прибра при себе си и плевенския Manneken Pis Румен Петков, ами даже я вкара в парламента.

И в един момент по иронията на съдбата и заради глупостта на бабите, гласували за него, се оказа в положението на новия Сидеров.

На неговия златен пръст сега се крепи стабилността на правителството.

И той не се поколеба да си завре златния пръст под гърба на въпросното правителство в първия момент, когато усети, че повече няма да има полза от участието си във властта. Ще видим как ще го обясни.

Сигурно ще е нещо витиевато и безсмислено като навремето, когато обясняваше защо зарязва партията, на която бе председател и прави нещото със странното име: „АБВ ще се бори срещу лъжепатриотизма и менте национализма и ще опита да бъде носител на една друга политическа култура. Намираме основания за активиране на АБВ в плачевното състояние на българската икономика. Друго основание за намеренията ни е ширещата се омраза и конфронтация, които се оказват движеща сила на обществото ни.“

Даже и в такова мръсно нещо като българската политика би се очаквало да има някаква форма на почтеност. Хайде за идеи и принципи няма да говорим, ясно е, че това са само дъвки за пред глупаците.

Но най-малкото си се виждал всеки ден с тия хора, пили сте заедно, разказвали сте си вицове. И изведнъж без никакво угризение да им забиеш нож, или каквото там се сетите отзад...

Първанов се оказва рецидивист в това отношение.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.