Арогантните британци и вечните интереси

Арогантните британци и вечните интереси
04-07-2016г.
459
Гост-автор

Причините за излизане на Обединеното Кралство от ЕС са финансови. Това, което крупният британски финансов и индустриален капитал мрази най-много, е някой да печели от нещо, в което той не участва...

В случая това е евразийският проект на Владимир Путин.

Аргументът за напускане на ЕС, разбира се, е престъпната политика за заселване на ислямисти от Северна Африка:

„We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow.”- 3rd Viscount Palmerston.

Което ще рече:

 "Англия няма вечни врагове или вечни приятели, а само вечни интереси"- казал лорд Палмерстън.

 Тази фраза обобщава политиката на „Даунинг стрийт” 10 и английската корона още от 17 век, та до днес.

Историята помни.

Тогава крал Чарлз ІІ започва холандските си войни. В хода на военните действия британците неколкократно сменят съюзниците и противниците си. Първоначално се съюзяват с Франция срещу Холандия, но когато адмирал Де Ройтер влиза с ескадрата си в Темза и обстрелва британските корабостроителници, Чарлз ІІ, подобно на нашия Плевналиев, набързо сключва мир с него и го обявява за съюзник срещу лошата Франция. По-късно повтаря същото с Франция срещу Холандия...и така няколко пъти.

Интересното е, че всеки път номерът минавал.

Арогантността на британците е безгранична.

През 19-ти век Британия обявява война на Китай, защото видите ли императорът забранил на китайците да потребяват опиума, доставян от британски търговски дружества. И още нещо, крупният индустриален и финансов капитал в Европа не може да си позволи катастрофалните загуби, ако еврото като единна валута се срине. Еврото иска доверие, за да съществува.

Най-прекият път за възстановяване на това доверие е съд и тежки присъди за престъпната шайка, настанила се в луксозните сгради в центъра на Брюксел, наричана кой знае защо „Европейска комисия” с комисариат.

Бъдещето на „комисарката” Кристалина Георгиева и нейните колеги е в затвора. Което те вече го усещат.

Защо пиша това?

Просто ви подготвям за момента, когато се окаже ,че Британия е поискала присъединяване към Евразийския съюз на Владимир Путин…естествено със статут на наблюдател.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.