Патриотично или цинично

Патриотично или цинично
11-09-2016г.
17
Гост-автор

Между  тия две крайности се лашка нашето общество и какво ще избере, ще разберем тази вечер. По едни цифрички, дето в медиите им викат – рейтинг.

Много помпозно нашенските телевизии се хвалят, че това е битката на титаните – тропосали са срещу риалитито „Фермата” – „Биг Брадър”... Страшни великани, няма що.

Всъщност това е битка между 2 избора, 2 ценностни системи. Не преувеличавам. Битка на простотията в ОКОТО на Брадъра и срещу опита да се говори за изконни ценности, завръщане към земята, към труда, родовите връзки и ей такива неща, за които човек се сеща, когато е сред природата.

Не, че защитавам Фермата, за мнозина тя навярно е скучна. Разбирам ги донякъде.

Но вече години ми се насажда някакво много ниско ниво в тоя Брадър – хора, които ожесточено спорят за тоалетната хартия. А аз не искам такъв свят. Далече от мене! Хора, които дрънкат глупости денонощно, не могат да се обединят около 1 нещо, да създадат, камо ли да съзидават.

Ще кажете – що се занимавам с това, имам дистанционно, нали?

Ама, ако сте ходили нагоре-надолу из тая държава ще видите, че има цели села и градчета, които дистанционно нямат. Те живеят между битивито и новата, и това е целият им малък свят.

Това ме натъжава. Имам само мъничка надежда, че ако случайно разбера  след тази вечер – кое е по-гледано, това няма да бъде извратеното пост-оруелско предаване, в което преобладаващо крещят – ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, а през останалото време си бъркат в носа. Или по-лошо, в носа на някой друг и после се подиграват какво са извадили оттам...

Срамно ми е да знам, че хиляди хора чакат това тая вечер.

Ха поне да победи опитът за нормалност и връщане към идеята за работа. Не искам много. Знам, че ви е скучно, като няма кръв и присмех. Ама като усетите вкуса на нормалността, ще разберете, че животът може да е сладък. Освен вкиснал.

Айде, гледайте, гледайте, че числата после ще кажат за нас кое избираме – патриотично или цинично.

Общият ни обществен профил в ей тая минута се формира...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.