Мълчанието срещу Саудитска Арабия

Мълчанието срещу Саудитска Арабия
12-10-2016г.
48
Владимир Мицов

Абе, това ООН като праща хуманитарен конвой в Алепо, където се знае, че има ислямисти и е общо взето най-горещата точка между САЩ (НАТО/ЕС) и Русия, където ден след ден, всеки час се обвиняват едни други кой кого взривил с артилерия и самолети, как така не се погрижиха този конвой да бъде под постоянно наблюдение? 
Какво - американците и ООН, и НАТО свършиха безпилотните дронове? Не трябваше ли нещо толкова важно, в центъра на световното внимание, да е нон-стоп под наблюдение? 
И изведнъж - Русия бомбардирала конвоя.
Щото така казали "белите каски", щото така казали от "умерената опозиция"... все организации, с дебели, ама дебели връзки с ислямистите, които режат глави (част от "умерената опозиция" също реже глави - детски и се хвали с това)...Щото така казали "агентите" на "Сирийския център за наблюдение на човешки права" (един критик на Асад, избягал в Англия, държащ магазин за тениски и в свободното си време събиращ новини от Сирия, след което ги разпространява. И това не е тайна, а на всичкото отгоре го цитират във всяка новина, свързана в Сирия – “Гардиън”, “Фокс”, “Ройтерс” ... всички.)

А, да. Снимката.

На нея виждате парче от една от бомбите, които взривиха траурен център в Йемен и разкъсаха над 140 души. Поредните взривени цивилни, в бомбардиран от Саудитска Арабия (и коалицията им) цивилен обект (в случая, траурен дом, и то в момент на траурна церемония).

Бомбата е американско производство, продадена легално на Саудитска Арабия, която не спира всяка седмица да взривява десетки цивилни. 

Обаче САЩ тооооолкова сериозно им се карат, че им дали списък със забранени за бомбардировки цели, пък саудитците понеже се стреснали, взривили единия обект от списъка - мост, служещ за транспротиране на хуманитарна помощ.

По-често взривяват пазари, масови демонстрации и т.н

ЕС тооооолкова сериозно им се карат на саудитците, че... че всъщност какво направиха?

 Преди 2 месеца, саудитският крал беше на почивка във Франция. 

ООН тооооолкова сериозно се карат на саудитците, че... какво всъщност направиха и те?

А, да. Бан Ки Мун заплаши, че ще ги вкара в някакъв списък, че избивали деца. Саудитска Арабия пък веднага заплаши ООН, че всички арабски държави ще излязат от ООН и всякакви договорености с организацията.

И Бан Ки Мунчо клекна.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.