Актуално
Комета ще удари Земята ни...

Ангел Еленков - Аци | 24/11/2016

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Да разсмееш някого е трудна задача. А да разсмееш българите с думи – граничи с утопията. Но Ангел Еленков- Аци го прави. Непрестанно. Той е писател и един (да не кажем единствен) от най-добрите комедийни сценаристи в държавата.

Докато някой някъде наоколо хейтва и мрънка, Аци в този момент измисля и дори казва нещо, което ще ви разплаче от смях.

Lentata.com днес публикува малък текст на Аци, заповядайте.

 

Цялата тази еуфория и суетня по пазаруването, все едно не идват празници, а комета ще удари Земята ни...

И всички са хукнали да се запасяват за края на света.

Знам, първото чудо, сторено от Христос е било на една сватба в Кана Галилейска, когато виното на домакините свършило, и Христос сторил от водата – вино, за да продължи веселбата…но, представям си го това нещо днес…на сватба.

Свършва виното. Христос казва на управителя на ресторанта – „Дайте вода, ще я превърна във вино!”.. А, празнуващите започват да се провикват, един през друг към Него – „А, ще може ли за мен една – ракия, Исусе!..За мен – уиски, Спасителю!.. Боже Господи – само една биричка, че от вино получавам киселини!”... Приближава се и самият управител, и шепне в ухото Му, поставяйки на масата пред светостта му, касетка с кренвирши – Боже, направи от тия кренвирши – луканка, че свърши още преди час!... Най-после идва и малкото шаферче, дърпа го за робата, поднася му шоколад!.. Христос се усмихва на детето, взима шоколада, казва си на ум през въздишка – Еее, поне децата все още не са опорочени! – а, шаферчето в тоя момент – „Чичо Коледа, ще ми направиш ли от шоколада – „айпод“!”...

 Други статии от този авторКоментари