За Хитрино: Толкова ли сме грешни?! Да, ние сме много грешни.

За Хитрино: Толкова ли сме грешни?! Да, ние сме много грешни.
11-12-2016г.
33
Гост-автор

Чета коментарите на някои християни, които отчаяно молят Бога да помогне на страдащите от Хитрино.

Един например пише така: "Толкова ли сме грешни, Боже, че се случи такава трагедия".

Какво значи "толкова ли сме грешни"?! Да, ние сме много грешни.

И да "степенуваме" "толкова", пак не можем да опишем своята греховност, поради нейната безкрайност.

Ние сме толкова грешни, че Бог, по Своята велика милост, ни смирява само с това (малко ни е). Защото няма човек, който да ни смири. Иначе е по-добре човек отколкото Бог да ни смири, защото Той смирява по друг начин, разбира се с любов. Но кой човек да ни смири? Как слепец слепец да води? Не ще ли паднат и двамата в ямата?

Бих повторил едни свои думи, с извинение: както майката разтърсва детето си, за да го събуди, така и Бог ни разтърсва с изпитания и беди, за да ни събуди от греховния сън.

Не може християнинът да си задава такъв въпрос като този, който дадох за пример. Няма как. Не му е присъщо, нито е свойствено за вярата, която изповядва, а именно Светата Православна вяра.

Привеждам думите на св. ап. Павел, с които искам да напомня, че страданието е благост и изпитание за истински обичащия Бога:

"Вам е дарувано заради Христа не само да вярвате в Него, но и да страдате за Него" (Филип. 1:29).

Тоест, думите на апостола ни говорят, че когато страдаме, заради Бога трябва да понасяме скърбите с молитва и благодарност, заради Бога трябва да страдаме, спомняйки си за Него на Кръста.

Вие, страдащите и плачещите, си казвайте сега, в този (може би) най-тежък за Вас момент, думите на старозаветния псалмопевец: "Много са скърбите на праведника, но от всички тях Господ ще го избави" (Пс. 33:19-20). Това, съчетано с усърдна молитва, ще Ви окуражи и ще Ви даде сили да се изправите.

Друг пък се чуди "дали това не е подмяна на населението".

В момента нямаме никакво право да си задаваме подобни въпроси, камо ли публично! Не е съвместимо с моралния кодекс! Има хиляди други причини да дерайлира влак. Не е нужно случилото се да е злоумишлено. Ето тук можете да забележите човешката лукавост.

За нечистото сърце всичко е нечисто. Въпреки че, имайки предвид целите на Еврогейския съюз, които са обществена тайна, може наистина това да е завоалиран опит за подмяна на населението. Ето, Nova TV с гордост съобщава, че "тази година са напуснали 25 000 българи страната, но за сметка на това в България са влезли 23 000 чужденци". А вече и мигранти-разбойници... Наистина има много нечистотия тук. Например къде отиват парите от DMS кампанията за Хитрино? След като пуснеш SMS ти благодарят, че си подкрепил нелегалните мигранти? Също, ако се е взривила една цистерна, защо не са се взривили и останалите като са били в огнения ад, където на 100 метра от взрива автомобилите са се огънали и разтопили от температурата? Не трябваше ли да се взривят и другите цистерни при тези обстоятелства? На коя гара е спирал влакът преди това и извършван ли е оглед? Според мен този взрив е "контролиран". Умните кореспондентки на Nova TV пък хвърлят и те едни превтасали бисери като "призрачното село", "Звучи смешно, но хората искат да си нахранят животните" и ей такива....

Помагат да бъдем манипулирани, но това никога няма да се случи, защото българският народ е мъдър и благословен от Бога. Него не можете да преметнете !!!

Тъй като ние много обичаме да хулим управниците си (не че са много послушни), да хулим институциите, да хулим Църковната власт, сега е моментът да ги похвалим, защото помогнаха на пострадалите и преживелите този ужас с дрехи и храна. Медицинска и финансова помощ е оказана на всеки един от тях. Светият Синод също дори призова да помагаме молитвено и с каквото можем.

Коленопреклонно и усърдно-молитвено отправям своите най-искрени съболезнования към близките на загиналите!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.