Отворено писмо за Крисия

Отворено писмо за Крисия
22-02-2017г.
39
Адриана Аврамова

Уважаеми колеги от други медии,

преди дни в сайта Lentata.com беше публикувана моя статия, отнасяща се до Крисия Тодорова.

В коментара бяха приложени снимки от официалния инстаграм на момичето, имащи за цел да допълнят написаното.

Темата и повода на статията беше най-общо казано - цената на славата върху децата-чудо, в случая Крисия, като пример за такова дете и публична личност.

В последните два дни попаднах на меко казано гнусни преработки на моя текст, с думи, които не съм употребила и истории, които не съм разказала относно Крисия.

Наричате темата на текста ми ''разкритието на Адриана Аврамова, цитирано от Мартин Карбовски'', сякаш да измиете ръцете си от пренаписването на ''новината'', която впрочем други колеги бяха забелязали доста преди да напиша статията си.

Нямам проблем да преглътна опита ви за операция „чисти ръце“, но не и ужасните заглавия, които бяхте употребили в „новините си“, касаещи Крисия.

Драги колеги, журналистика така не се прави.

Не може да преиначавате думите, не може да си доизмисляте текст, за да попълните празното поле, не може да сипете обиди и да слагате гръмки и откровено гнусни заглавия, особено, когато говорим за дете.

Знам, че няма да се засрамите, но поне не се засягайте, когато  някой ви сравни с ...кенеф.

Уважаеми читатели,

високо ценя вашето мнение, било то позитивно, критично или откровено обидно спрямо мен и моите материали. Така е вече повече от четири години, в които съм автор в сайта Lentata.com.

След последната ми статия "Крисия, защо", с ужас видях десетки коментари с откровени обиди към момичето. Обиди, които колкото и да считам себе си за директна, не бих дори цитирала, още повече що се отнася до дете.

Разочарована съм, че текстът ми не предизвика адекватна и зряла дискусия по отношение на това как славата се отразява на децата, но за сметка на това избълвахте куп гнусотии по адрес на Крисия. Което не ви прави чест, защото пред същото дете се прекланяхме само преди две години. Във ваше дясно в сайта, в графата най-четени, ще видите мой материал от 2014-та година, когато Крисия беше нашият герой и повод за радост и усмивки.

Искаше ми се статията ми да стигне до нея, за да разбере, че нищо не е по-прекрасно от пълноценното детство, защото то няма да се върне. Надявах се в коментарите си да споделите същото, но уви хейтът на мнозина този път преля чашата. И докато аз не си позволих да обидя момичето по никакъв начин, вие го направихте с най-грозните думи десетки пъти.

Мило дете, Крисия,

ако статията ми е стигнала до теб, може би си мислиш, че не те харесвам, а предвид пренаписването й от много колеги, това би било разбираемо.

Дължа ти извинение, че не съобразих реакциите на други медии, както и на много от читателите, които понечиха да те назоват с грозни епитети.

Крисия, ти си прекрасно, младо и талантливо ДЕТЕ.

Едва ли си запозната с мои предходни статии, но ще ти кажа, че моя болна тема е деградацията на младото поколение, което твърде много бърза да порасне и е готово на купища жертви. Знам много тъжни и неприятни истории за твои връсници, които съм разказвала в сайта, използвайки инициали, с надежда, че родителите ще обърнат нужното внимание на тези момчета и момичета, все още деца, и няма да допуснат да тръгнат по другия път.

Понеже ти също си дете и моя любимка, откакто те видях при Слави, а и вече си публична личност, имах възможност  да се обърна директно към теб, казвайки ти да изживееш пълноценно своето детство.

За всичко останало - за ноктите, за грима, за позите, имаш цял живот време.

Ти, Крисия, носиш талант, харизма и борбеност. Ти обедини разединената ти нация. Щом успя да сториш това чудо, значи наистина си дете-чудо.

Моля те, не бързай да пораснеш и прости за реакциите след предходния материал.

Има неща, които не можем да съобразим - като например това колко лоши стават някои хора, макар срещу тях да седи ...дете.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.