ЗАЩО СТЕ ЕНИЧАРИ

ЗАЩО СТЕ ЕНИЧАРИ
07-03-2017г.
74
Мартин Карбовски

В страната България има ясна група хора, които под предлога на модерността, демокрацията и новите морални концепции работят срещу българите.

Наричат ги новите еничари, но те се обиждат от това и от своя страна хвърлят хули върху противниците си, в които най-честото занимание е да показват, че крадецът гони крадеца. Основен отговор на тези пресветли комсомолци на новия ред е, че пробългарското говорене е платено. Платено е от Русия. И всичко това на фона на ясните осчетоводени отвъдокеански хонорари, взимани от новите еничари.

Затова, за да е честно, за да е ясен противникът и кой с кого - трябва да кажем на тези хора ЗАЩО СТЕ ЕНИЧАРИ.

Не е ли Емил Джасим еничарин в небрежния си подход да демитологизира основни исторически образи, с какви пари го прави той и защо го прави?

Този човек трябва да даде отговор на този въпрос.

Той не е просто различен и оригинален поглед върху историята.

Той открито говори протурски, антибългарски и намеква да свикваме с това.

И още по-лесният въпрос - възможен ли е образ като Емил Джасим в съседна Турция, далечна Америка и една горда Англия?

Не съм националист - искам реципрочност на процесите, които у нас тези хора ръководят , с оглед на това, което се случва в една неолиберална Турция днес.

Но докато една неолиберална Турция днес е смешен оксиморон - този човек Джасим не демитологизира Левски, заради едната проста човешка истина, а го прави с цел. С каква цел - отговорите търсете сами. Днес същият е част от изборната листа. 

Не е ли един Манол Глишев еничарин, когато същият се противопоставя в името на добрия вкус и естетика срещу издигането на паметници на български царе тия дни!?

На фона на бюрокрация, администрация и на фона на частна честна инициатива като тази на фондация "Българска памет", която прави за своя сметка и в човешки ръст паметници на български царе - там точно тръгват упорити антипослания като тези на Глишев, но гарнирани с желание за добър вкус и естетика.

Естетиката тук няма нищо общо.

Пречи се, смята се за ретроградно да има българска памет, тя е подигравана и е подигравана не просто като лично мение, а като отчетлива антибългарска политика, която дразни и най-неубедените националисти.

Не е ли еничарин Светльо Желев, който пъшка и се оплаква във Фейсбук как е квалифициран за министър, но няма кой да му даде работа?

Желев залага на същия антибългарски кръжок, който досега ръководеше културните и образователните дела с експертизата на далечни западни консултанти, които разбиха образованието ни, обезграмотиха с либерални напъни децата и смятат, че историята трябва да се ревизира днес и сега. Същият върви и се прави на радетел на българската култура, но не е ли просто част от нахлебниците на антибългарската маса, който чака проект след проект, докато не седне на държавно бюро, където мечтата му е да либерализира дотам образа на Левски, че Левски да се покаже, примерно, борец за правата на гейове и лесбийки? Примерно.

Знам, че прекалявам, но именно хора на хранилка обвиняват говорещите с пробългарски тон, че взимат пари от Русия. Кажете ми една руска фондация, която работи с размаха и бюджетите на „Америка за България“?

Евала на американците, че си прокарват политиката!

Ама вие синковци, на американците ли трябва да служите, майкопродавци ниедни, докато помните как бащите ви случиха самоотвержено на комунистите? Е хубава работа!

Не са ли чисти еничари всички адвокати, правозащитници и консултанти като Петър Кънев и Маргарита Илиева от БХК, които по най-вулгарния начин взимат заплата от чужди бюджети  и фондации и съдят с чужди разноски журналисти като мен?

Как така се оказа, че аз трябва да се защитавам с мои средства, а мен да ме съдят с пари на новия либерален Интернационал?! И да ме съдят за метафори - защото някой техен гей се е обидил от политическото ми говорене?

Срам за вас бе, копилета на прогреса. Ще говоря, каквото си искам и ще съдя всеки, който твърди, че съм платен от Русия.

Русийо, ти майко и ти мащеха - не ти ща парите. Искам само да мога да говоря свободно. И един ден някога да разбера, че съм свободен и от старите еничари, че и от новите.

Защото секак може да ме обиждате. Но да ме наричате платен, докато вие осчетоводявате хонорарите си, докато никога не сте работили никъде, докато сте били на държавна работа - това е нагло.

Разбра ли, Желев?!

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.