Връзката между ваксините и човешката глупост

Връзката между ваксините и човешката глупост
19-05-2017г.
44
Велизар Велков

Между ефективността на ваксините и човешката глупост съществува доказана връзка. Това не е поредната конспиративна теория на неизвестен жълт сайт, позоваваща се на несъстояло се проучване и активно споделяна от скучаещи майки в социалните мрежи.

Става въпрос за обективен факт. И все по-чето забелязваме трагичните последици от този факт.

Ваксинацията е едно от най-великите открития на човечество.

Именно на масовото приложение на ваксините, а не на повишеното материално благосъстояние се дължи голямото увеличение на продължителността на човешкия живот през ХХ век.

На ваксинацията се дължи и стремителното нарастване на населението на земята. Защото епидемиите винаги са взимали несравнимо повече жертви от войните и глада.

Много от най-опасните, заразни и смъртоносни заболяванията на практика изчезват. И единствената причина за това е задължителното ваксиниране на огромното мнозинство от хората.

През последното десетилетие ефективността на ваксините значително намалява, а отдавна изчезнали ужасяващи заболявания постепенно се завръщат.

Тази тенденция се наблюдава в световен мащаб и засяга предимно развитите държави. Причината за нея е само една и това е човешката глупост.

Негативният ефект на човешката глупост върху ефикасността на масовата ваксинация е силен аргумент в подкрепа на прословутата хипотеза на Айнщайн по отношение на нейната безкрайност. Защото, за да лишиш детето си от задължителна ваксинация, се изисква безкрайна глупост, полуобразованост и достъп до интернет.

Абсолютно необходимо е да си изключително глупав, за да повярваш, че ваксините предизвикват аутизъм. Толкова глупав, че дори да не се замислиш защо познаваш толкова много ваксинирани хора, но не познаваш аутисти.

Само невъобразима глупост и наивност може да оправдае това да повярваш на анонимна статия, позоваваща се на неизвестно проучване, което не е подкрепено от нито един авторитетен лекар. Защото ако някъде изобщо съществува лице с медицинско образование, което да вярва във вредата от ваксините, то това лице най-вероятно е пациент на свой колега със специалност психиатрия.

Глупостта не е порок. И не може да бъде забранена или санкционирана, най-малкото защото е неизменна част от човешката природа.

Всеки трябва да има право да прецака живота си както намери за добре. Правото да постъпваш глупаво е неделим аспект на свободата. Всяка диктатура обосновава правото си да контролира живота на населението с необходимостта от предотвратяване на глупави грешки. Правото да постъпваш глупаво и във вреда на самия себе си обаче е ограничено от едно фундаментално задължение. Задължението да не вредиш на останалите. И отказът от задължителни ваксини е фрапантно нарушение на това задължение.

Всеки има право да рискува собственото си здраве. Но никой няма право да рискува здравето на дете.

Още по-малко да създава предпоставки за епидемии от редки и изключително опасни заболявания. Крайно време е да бъдат предприети крайни мерки срещу отказа от задължителна ваксинация. Дете, което не е ваксинирано е не по-малко застрашено от аутизъм. То обаче е много по-застрашено от множество заразни и смъртоносни заболявания. Съществува значителна вероятност въпросното дете да има нисък коефициент на интелигентност, но това се дължи на законите на генетиката, а не на съдържанието на ваксините.

Ако даден родител е толкова глупав, че да отказва да ваксинира детето си, напълно възможно е детето да е наследило неговия крайно ограничен интелект. Ако и двамата родители са противници на ваксините, вероятността да имат много глупаво дете е доста висока.

Докато четете тази статия, някъде по света някоя скучаеща параноична майка чете поредната безумна статия за вредата от ваксините и обмисля неадекватното решение да откаже да ваксинира детето си.  И да го превърне в поредната потенциална жертва на отдавна ликвидирана в цивилизованите държави болест. Органите, които трябва да се грижат за правата на децата, спазват тактично политкоректно мълчние по въпроса. Или просто нехаят.

Въпреки че е крайно време да предприемат радикални мерки. Защото глупостта на въпросната майка не е заразна, но болестите, на които ще бъде изложено детето и са такива.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.