Бързи новини 4

Бързи новини 4
02-06-2017г.
48
Радост Даскалова

Според Института по медийни проучвания в Швеция, гражданите не вярват вече на медиите.

54% от шведите нямат доверие на новините и смятат, че медиите им пробутват фалшиви новини - не се докладват нито етническия произход на извършителя на криминална проява, нито националността, нито расата, нито пола, нито сексуалната ориентация, нито религията. Дори лицата на престъпниците са пикселирани, а цветът на кожата - променен. Как да им вярват наистина, като такава цензура цари, че Гьобелс е просто писенце пред тях.

Но има напредък! Започнали са да отварят сънени очички шведите и скоро ще се събудят напълно!

---

Киев обяви разходите си покрай Евровизия, която се проведе на 13 май.

Бляскавото събитие е излязло на данъкоплатците (защото, каквото и да ви говорят от техния джоб излизат изобщо парите) 20 милиона евро и кусур. Хубавичка сума, нали? И колко хубави работи биха се направили с тях, вместо да се дават за съмнителни конкурси, с още по-съмнителни качества и участници. Две бабини мъдрости ми идват наум по повода - „На гол тумбак чифте пищови“ и „Хубавият кон и под скъсания чул личи“ т.е. конкурси на певеца не му трябват, за да му кажат, че е певец.

---

"За да изпълня дълга си за защита на Америка и гражданите ѝ обявявам, че САЩ ще се оттеглят от Парижкото споразумение... " - започна Тръмп и бе прекъснат от бурни аплодисменти. С две думи - Тръмп отказа да си играе с глобалните чичковци и да я вкарва в пътя тая планета (главно чрез данъци и такси), дето си прави каквото си иска и не се съобразява с планове и програми. "Аз бях избран, за да представлявам хората на Питсбърг, не на Париж!" - каза Тръмп. Ех, ще доживея ли български политик да каже, че е бил избран да представлява хората на Хасково, примерно, или Козлодуй, а не на Брюксел, пак примерно.

---

Предизборната борба в Обединеното кралство е на финалната права. Само преди месец Тереза Мей, министър-председател и лидер на консерваторите, по незнайни причини, поиска избори. И само за месец огромната преднина на консерваторите пред останалите състезатели за приза „да ни вземат данъците“, се стопи.

Предполагам, Мей вече си скубе косата от яд, че така фриволно си рискува позицията, но това е положението. Гледката ще се изясни на 8.06.2017 към полунощ - засега е мъгла ( какво, всъщност да се очаква от мъглив Албион?).

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.