Концерти и атентати – това е Европа.

Концерти и атентати – това е Европа.
06-06-2017г.
20
Милена Янинска

Тероризъм на толкова много нива! Жестоко е да правиш благотворителен концерт в памет на жервтите, докато пееш под прозорците на техните семейства и излагаш още хиляди деца на риск.

Но те пък взели мерки за сигурност!

И какво, по дяволите, значи – „завишени мерки за сигурност“!?!?

На първия концерт на Ариана Гранде мерките занижени ли бяха?!

Или никой не е очаквал, че на мащабно събитие в Англия, някой може да се самовзриви.

Ако е така – Европа не е нищо повече от една малка Ариана Гранде, която пее сладки песнички, докато в краката й умират хора.

А ако не е – значи са достатъчно безсилни, за да предотвратят покушения и подобни събития би следвало да се ограничават.

Но не.

„Ние няма да се предадем.“ „Те няма да ни победят.“ „Няма да позволим на страха да спечели.“ А какво? Ще умираме с песен на уста ли?

Поп-културата ни е отнела и инстинкта за самосъхранение.

Книгите за позитивно мислене не са ни казали, че в живота се случват и гадни неща и че само медитация не е достатъчна, за да ги спрем.

Те ни побеждават постоянно. И страхът трябва да ни победи. За да си опазим лозето.

И като за начало, може би да поспрем малко с концертите, а...

Така не показваме колко сме „силни“, защото не сме – и всички „изненадващи“ атентати до този момент го доказаха. Това не показва и колко сме смели, защото между смелост и безрасъдство разликата може да бъде точно няколко секунди и то фатални.

Единственото, което правим е да им създаваме допълнително поле за изява. Да им изпращаме покана за първи ред на концертите.

„Елате ни повече.“, нали... И те идват. А пък ние не знаем откъде са ни дошли.

Сещам се за един от свидетелите на атаката в Лондон, който каза „не се изплаших, защото не вярвах, че се случва наистина.“ Европа и тя така. Не й се вярва! Все още...

Много наивно, прекалено мейнстрийм, твърде поп е – да избереш да отидеш на концерт на Ариана Гранде пред това да си останеш на сигурно вкъщи (то и това вече колко е сигурно).

Концерти и атентати. Това е програмата. Не купувайте билети.  

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.