Бързи новини. „Това ви е заради Сирия!“

Бързи новини. „Това ви е заради Сирия!“
07-06-2017г.
46
Радост Даскалова

Американският президент Доналд Тръмп и лондонският кмет Садик Хан са се сритали под масата. Първият се е присмял на Хан за неадекватната му реакция след теракта на Лондон бридж („Няма никаква нужда да стоим нащрек!“), а вторият, възмутен, е заплашил Тръмп, че Обединеното кралство нямало да покани Тръмп на официално посещение.

Не знам като какъв се изживява Лондонският кмет от пакистански произход, но Лондон не му е бащиния, нито официалните посещения ги решава той.

Тръмп има покана от Тереза Мей и от кралицата -  Нейно Величество Елизабет Втора.

----

Вчера следобед, в района на Нотр Дам, представител на най-мирната религия е размахал чук и нападнал полицията, с възгласи „Това ви е заради Сирия!“. Френските полицаи са го наакбарили и в момента  е в болница.

----

Страстен фен на футболния клуб „Милуол“ е героят от съботната терористична атака. Човекът, с голи ръце, е пресрещнал тримата, размахващи ножове, терориста. „ Те ми крещяха - „ислям!, ислям!“ и ме кълцаха, обаче аз им отвръщах:„ Вървете се чукайте! Аз съм Милуол!“. Рой, в момента, е в болница с осем сериозни прорезни рани, а неговите събратя-запалянковци събират подписи за неговото награждаване с Георгиевски кръст, за заслуги към обществото. Има резон - задържал е поне за малко касапите и е предотвратил някоя и друга смърт. Само да съм чула грозни думи за футболните запалянковци - оказа се, че носят лъвски сърца.

---

Тереза Мей е заявила, че ще захвърли законите за човешките права, за да се справи с тероризма. Основното ни човешко право (на живот) е заплашено - за какво друго да говорим. Изборите в Обединеното Кралство са след броени часове. Мислехме, че са избори за брексита, а то се оказа, че са избори за сигурността ни. Но каквито и да са - не се наемам да правя прогнози. Социологическите проучвания също вдигнаха ръце и само вяло демонстрират някаква заетост, за да си оправдаят субсидиите.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.