Новата Каварна. Алилуя!

 Новата Каварна. Алилуя!
07-06-2017г.
36
Венци Мицов

И така, предвид факта, че тази година в Каварна няма да има рок фест, защото хората им е писнАло от некакви с мазни коси да им врекат "Сейтааан, Сейтаааан" из каварненско, а па и на туристите рокът им е много силен и им пречи да пладнуват, предлагам на вниманието на община Каварна проект за пятна програма, която да удовлетвори всички и да направи този славен малък град на северното черноморие притегателен център за...бе за квото се сетите.
И така:
1. 15 - 30 юни - празник на тутманика.
В тези 15 дни честваме традиционните български кулинарни ценности. В рамките на дните на тутманика в Каварна ще има следните културни прояви - месене на най - големия тутманик в ЕС - водещ бай Сандо, баничар 4 поколение от района на Дуранкулак.
Конкурс за най - мазен бюрек, традиционният бой с миленки, мазни борби с олио, маргарин и извара.
В рамките на празниците се предвижда концерт на детска вокална група "Маргарин" от Равда, ансамбъл за автентични руски песни "Ей, ухнем" от Царево както и поп - фолк певицата Ванилия от село Поручик Чунчево.
Дните на тутманика завършват с грандиозен карнавал на печивото с участието на народната певица Жечка Сланинкова и балет "Зехтин" от Приморско.
2. 01 - 20 август - традиционни празници на града - включват атракции като концерт на Стратия, пърформанс на Мондьо по музика на Кондьо, традиционно надяждане с карагьоз, завършващо с лайф шоу на Цветино Джукати.
Включени са и събития като търг с явно наддаване на повредена общинска собственост - ще бъдат продадени всички блокове, на които са нарисувани Дио, Алис Купър и подобни врагове на социализма.
Тържествата завършват на 20 с грандиозен концерт на Фики и ритуално запалване на бившия автомобил на бившия кмет Цонев.
3. "Да здраствует Каварночка" - 20 -30 август - дни на борша, пелмените и хлебния квас.
Концерт на група "Земляне" и София Ротару, надяждане с мороженое и конкурс за най - добър имитатор на Муслим Могумаев.
4. Край на сезона - около 15 септември - грандиозна фиеста, в която се изпълнява първата по рода си поп - фолк опера, написана специално за празниците на каварна от прочутият български маестро Гугутката.
В главните роли Камелия, Анелия, Луна, Вуна, Куна и бац Милко.
Операта разказва за един град, окупиран от злите рокаджии, които биват пометени от народното поп - фолк съпротивително движение.
В една от сублимните сцени десетина поп - фолк певици застават с голи гърди, произведени специално за спектакъла от доктор Енчев и възпроизвеждат картината на Дьолакроа за радост на всички почитатели на силоконовия бюст.

Ето това са моите предложения за културната програма на Каварна това лято.
Предоставям ги съвсем безплатно на местната администрация и местния общински съвет.
И желая успешен сезон!!!
Алелуя!!!

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.