Лъжепророкът

Лъжепророкът
09-06-2017г.
28
Велизар Велков

До тридесетата си годишнина той бил най-обикновен слабограмотен и никому неизвестен скитник. След това преживява „просветление“ и става печално известен по целия свят.

Създава религиозен култ към собствената си личност, който базира на християнството. Тъй като е наясно, че неговият култ не е добре приет сред цивилизованите му съграждани, той се мести заедно с младите си фанатизирани последователи на друго място.

Обявява себе си за пророк, а откровенията си за божествена мъдрост.

Става расист и яростен антисемит.

Фанатизираните му последователи извършват множество садистични убийства по негово нареждане и в негово име. Практикува и насърчава полигамията.

Заплашва всички, които са склонни да напуснат култа му със смърт.

Стреми се да разпали война против целия свят и убеждава последователите си, че Бог ще ги запази през тази война и в резултат от нея те ще придобият властта над цялата земя.

Не проявява никакво разкаяние за деянията си и ги счита за напълно оправдани.

Въпреки че бил неграмотен, садистичен, налудничав, сексуален маниак, който искал да поведе сподвижниците си на война против целия свят, лъжепророкът успешно създава религиозен култ, чиито последователи го боготворят и извършват множество престъпления в негово име.

Вярващите в неговия култ продължават да го считат за идеал за човек, а неговите послания приемат като божествени откровения.

Става дума за Чарлз Менсън. Ако случайно сте приели, че става въпрос за някой друг, това е защото всички лъжепророци малко или много си приличат …

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.