Пяна за ксилофона, пяна за децата!

Пяна за ксилофона, пяна за децата!
27-06-2017г.
62
Милена Янинска

A! Ето затова ви говоря.

Това е средно-аритметично отношението към децата ни.

Днес са малки изчадия, които вдигат шум и ни пречат на животоспасяващата летаргия, утре гадни изчадия, които заслужават адски мъчения и публичен линч.

Някой прави нещо хубаво за нашите деца. Сигурно повечето от вас знаят, че в Столицата няма много увеселителни паркове, в повечето квартали градинките също са кът...

Изобщо не сме особено ориентирани към поощряване на детското развитие и семейното разнообразие...

Но не е кой знае и какъв проблем, тъй като нямаме и кой знае колко хлапета, тъй че.. балансират се нещата.

И така – някой решава да направи нещо хубаво за малкото ни останали дечица. Музикална площадка. Нещо полезно, различно от катерушка, пързалка и люлка, нещо весело, интересно...

И веднага се намира на кого да попречи тази дръзка иновация.

ИСКАМ ДА ОБЪРНА ВНИМАНИЕ, ЧЕ ТОВА Е ДЕТСКА ПЛОЩАДКА! ДЕЦАТА СПЯТ СРЕДНО МЕЖДУ 12.00 И 16.00 ЧАСА. ТОЕСТ – ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ НАРУШАВАТ ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ОТ 14.00 ДО 16.00, КАКВОТО Е ПРАВИЛОТО. ТОЕСТ – НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМЕ ДЕТСКИЯ СМЯХ И ШУМ ПО ТОЛКОВА ГРОЗЕН НАЧИН.

Тоест – едва ли децата възпрепятстват нечия почивка. Но явно са си играли твърде дълго с нечии нерви. И какво правят нервираните хора – взимат пяната и запечатват музикалния инструмент на децата.

И после се чудим защо бият котета.

Ние не блокираме само ксилофоните им. Ние не ги слушаме, когато ни говорят.

Казваме им да мълчат. Пускаме им телевизия, за да не ни занимават с излишни движения, усилия и въпроси. Препарираме ги с вредна храна, за да си спечелим малко почивка и тишина. Не им разрешаваме да крещят. Спираме плача им. Слагаме пяна в ксилофоните. Слагаме пяна в душите им. И те растат с единственото умение – да слагат пяна наляво надясно. Да потискат по-слабите. Да неутрализират дразнителите със сила и грубост.

И тогава пак не са прави. И пак ни пречат. И ги вкарваме в затвора. Пяна и за свободата им.

Вярвате или не – всичко започва със заглушаване на ксилофона.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.