Актуално
Защо не питате за милионите?

Ева Истаткова | 28/06/2017

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 О, майко моя, родино мила…

 Дали разбирам правилно какво се случи пред очите ни:

Излезе министър Лиляна Павлова, която отговаря за прословутото председателство на България в ЕС и уволни шефа на НДК Миро Боршош. Обоснова се с липсата на над 9 милиона лева, с липсата на бизнес-план, с НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ действия при обществени поръчки, с куп нарушения.

Махна Павлова Боршош. Настана нахлебническа олелия. Въй-въй, не го махайте.

Лиляна Павлова публично и съвсем ясно каза, че ЛИПСВА ФИНАНСОВА ПРОЗРАЧНОСТ и липсват над 9 милиона лева само за последните 3 години, откакто Боршош управлява НДК.

Няма и 2 дни по-късно, Бойко Борисов ВРЪЩА Боршош на поста. Мести НДК от властта на Павлова и го дава към министерство на културата.

И НИКОЙ НИЩО.

Вие сериозно ли?

Наистина ли живея в държавата, в която един министър излиза с информация за огромни нарушения и финансови липси на държавно дружество, уволнява шефа, отговорен за управлението и липсите, а премиерът 2 дни по-късно, след срещичка с уволнения му връща поста и взима НДК от министъра, който само преди 2 дни е обявил милиони левове, потънали-дим-да-ги няма…

И никой не пита – как така?

Къде са парите?! Къде? За 2 дни някъде свисше дойде обяснение логично и законно за отсъстващите милиони?

Как така министър на Борисов говори за  9 милиона липса, а Борисов връща на власт същия този, дето е пропуснал да се отчете къде са милионите?

Това не ви ли се струва ненормално? Защо няма възмутени протестиращи?

О. Забравих! Протестърите бяха уплашени, че като им вземат Боршош, ще им вземат и финансовите привилегии от неговото шефство… Край – кранчето ще спре.

Най-тъжно от всичко е, че на управляващите не им пука. Толкова дебелокожие не знаех, че е посилно. Не им дреме да разиграват тоя пърформънс, защото знаят и то се вижда – няма да има последствие. И то няма. Няма дори въпрос – къде са  милионите, за които спомена Лили? Къде са? Къде са?

Треперя от погнуса, казвам ви.

Искам само да видите защо не е нормално да бъде върнат Боршош като шеф.

Първо, вижте конкретиката на фактите, които представя Борислав Велков – шеф на съвета на директорите на НДК. Малко пояснения как се източва дружеството от човек, работещ там, отблизо виждащ какво става:

http://www.lentata.com/page_9636.html

После, вижте още преди повече от година, публикациите, които разкриваха финансовите проблеми, дупки и неясноти в управлението на НДК:

http://front.bg/bulgaria/economy/samo-vyv-front-bg-ndk-bezkraen-praznik-79-hiljadi-leva-ot-budjeta-za-samoletni-bileti-12-hiljadi-za-cvetja

http://front.bg/bulgaria/society/speshna-revizija-debne-ndk-dvorecyt-e-na-pyt-da-falira

Трето, ако ще да ви изглежда и жълто, ама как така шеф на държавния НДК, кара коли, дето за 3 живота държавен служител не може да изплати:

http://front.bg/bulgaria/society/shefyt-na-ndk-miro-borshosh-kara-bjalo-bentli

Подробностите и фактите около нередностите с НДК и шефа му са много.

Но никой не пита за тях и никой не се интересува. Тук там някой каже нещо, тук там някой извади информация и какво от това? Какво – като после Бойко си връща Миро на власт, без капка свян.

Аз такова безпардонно своеволничене дори за управленски провалено място като България не съм очаквала.

Можеше да има поне малко неудобство, че схемите и игрите ще изкристализират, ще избият като пяна от варено пилешко месо. Но не. Не ги е срам.

И нас не ни е срам да живеем така. Да виждаме това и да продължаваме да дишаме и спим като невинни деца.

Само че не сме – никой, който е свидетел на този абсурд не е невинен. И не знам как ще го разясняваме на наследници…

С кой Господ и с чия съвест сме живели така….

О. Забравих. Никой няма да ни наследи. Защото няма да има нищо за наследяване.

 Други статии от този авторКоментари