Бързи новини. Човекът от Третия свят.

Бързи новини. Човекът от Третия свят.
12-07-2017г.
26
Радост Даскалова

В Северна Ирландия, където снощи се проведе традиционният народен празник на Единадесетата нощ, датиращ от 1690 и характерен с изграждането на клади, на които се изгаря всичко омразно, са горели покрай символите на Шин Фейн и знамето на ЕС. Индикациите за народните настроения са кристално ясни.

---

Главният преговарящ за брексита, от страна на ЕС - Мишел Барние, е заявил, че ще преговаря само и единствено с Тереза Мей. Заявлението е направено, поради опитите на ръководителите на Лейбъристката партия и Шотландия да се включат в тези преговори. Видяла жабата, че подковават вола, та и тя си вдигнала крака, да я подковат - така реагираше баба ми, в такива конфузни ситуации. И интересно - когато вкарваха държавите ни в този съюз, всичко стана толкова лесно, с някакъв държавнически подпис, и никой не ни пита, и никой не възрази, а при излизане толкова проблеми се появиха. Не е истина направо!

---

Макрон лобира за Олимпиада в Париж през 2024. Мисля, че на фона на предстоящата среща с Тръмп и растящия дефицит на Франция, това му е най-малката грижа и „всичката Мара втасала“, но той си знае.

---

Първата гейска, мюсюлманска сватба се състоя в Обединеното Кралство. Двамата млади, от бангладешки произход, оттогава насам са обсипани с гневни писма на мюсюлмани - те смятат, че такъв брак е несъвместим с тяхната религия. Получава се парадокс - мюсюлманите се стремят към тази държава, ползват облагите й, но не приемат правосъдието й, нито демокрацията, нито нравите й. Получава се, че е лесно да извадиш човека от третия свят, но не можеш да извадиш третия свят от него. А, когато държава и религия са в сблъсък, нищо добро няма да произлезе.

---

Лондонските зевзеци вече титуловат кмета си Садик Хан - Садистик Хан.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.