Обладани ли сте?

Обладани ли сте?
22-07-2017г.
104
Ева Истаткова

5 дни вече, отакто ей това парче предизвиква лавини от възмущение и морални апологеми на горкото българско общество, станало жертва на тези изчадия на пошлостта.

Какъв ви е проблемът? По-точно? Че се давите в интернет гняв срещу русото момиче от клипа?

Проблемът е, че Сузанита е дъщеря на Орхан Мурад? Ах-леле, колко лошо. Дайте да го изгорим на клада, че дъщеря му пее мейнстрийм рап парчета по къси гащи.

Само че – що пък не ви притеснява, че синът на т.нар. поет Недялко Йорданов – Недялко Недялков държи цяла една жълто-лайняна медийна бухалка за властова разправа и наложи чалгията в средствата за масово осведомяване… В това не откривате морален конфликт явно?

Или…

Проблемът е, че Сузанита е на 14 години. Пък се кълчи полу-облечена и гледа съблазнително на камерата.

Ми не, че нещо – ама звездата на новото поколение Гери-Никол беше с 1-2 години по-голяма и се кълчеше по същия начин, по същото оскъдно облекло и с еротични физиономии. Или друга нова звезда – Дара. Която пак е малка и все така хвърля прелъстителни погледи от екрана. Но там, незнайно как, приемате нещата. Даже само за едно парче на Гери-Никол сте й дали над 11 МИЛИОНА  гледания в ю тюб.

Може би проблемът е, че песента на Сузанита и Каската ви се струва с тъп текст и изобщо – много ви е пошло всичкото туй да го гледате.

Добре. Да пееш „обладана ли ти се струвам от Луцифер и Буда“ явно ви лази по изнежените моралистини нервички. И пак се връщам към новата звезда на българската музика с нейно произоволно парче. Гери-Никол и умозрителното парче „Готина и луда“, в което нахаканото непълнолетно момиче пее – „яката дупара, ша ви запаля, кой ше я бара“. И в това, ако следваме логиката ви – няма нищо обезпокоително.

Само дето и Сузанита, която смятате, че ви залива с пошлотия, и Гери-Никол са еднакви. Леко облечени, нелогично сексуални за възрастта си в имиджа, който представят, с кофти текстове и предизвикателно-просташки видеа към тях.

Единствената разлика е, че в продуктите на Гери-Никол са вложени МНОГО, ама много повече пари. Просто клиповете й са по-скъпи, по холивудски тертип и някак си ви убягва същата пошлост като тази на Сузанита. Която горката сега започва, няма кинти за скъпи клипове – една кола и хубавото й 14-годишно тяло. Т‘ва е.

Даже, ако трябва да сме по-подробни – текстът на Сузанита, макар и сериозно нескопосан, има повече зародиш на далечен смисъл, отколкото всички текстове на Гери-Никол. Някой поне знае какво и кои са Луцифер и Буда, да не говорим, че в рап частта на Каската дори се пее – „ да го духа рогатия… грешни сме Боже, прости ни“. А в това да псуваш дявола все пак има известна смелост,  макар и неразгърната в целия текст, за жалост. Но поне има опит за някаква социалност вътре, за разлика от яката дупара…

Така че, тоя вой до небесата - как ни е заляла простотията - дето ви е обладал –  е невероятно лицемерен.

Направо се чудя как се ражда това светоусещане – да се възмущаваш, сякаш живееш в кралския двор, докато не забелязваш, че животът ни прилича на обор.

И само за справка – песента „Луцифер и Буда“ е пусната на 17 юли. Днес сме 22 юли. За 5 дни – гледанията са над 860 000.

Аре пак да помислим кой създава новите идоли…

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.