Как ще живеем без страх от Путин

Как ще живеем без страх от Путин
14-09-2017г.
29
Калин Руменов

God bless Путин и здраве да му дава. Без него и неговата Русия една голяма част от света би загубила комфорта на слепия си страх заедно с извиненията за глупостта и алчността си. А специално ние, българите, бихме се усетили, че врагът на враговете може би не е пред морето, а е в леглото ни. 

Бихме се притеснили, че много по-опасни от фалшивите са напълно истинските новини, че по-страшни от руските тролове са анонимните европейски бюрократи.

Като например тези от Съда на ЕС, които не признаха правото на отделните държави да не пускат нито един мигрант на своя територия.

Да нямаш право да определяш кой може и кой не може да влиза у вас – това се нарича европейско право. И в него не можеш да се съмняваш, защото е антиевропейско, а всичко антиевропейско по подразбиране е проевразийско.  

Без Путин нямаше да търсим съвършената арогантност в Кремъл, а щяхме да я намерим в Брюксел. Където по-големите явно заплашват по-малките, че ще им спрат фондовете, защото не изпълняват квотите за мигранти.

Приемете 1000 афганистанци и ще ви дадем пари за нов национален стадион.

Вземете още 1000 пакистанци и ще получите 100 километра магистрала. Направете си африканско гето, а ние ще се погрижим за канализацията му.

Ако не искате чужденци, значи не искате фондове. Ако искате фондове, трябва да поискате чужденци. Това също е част от европейското право – правото на по-силната икономика.

Ако не бяхме толкова фиксирани в Путин, може би щяхме да обръщаме повече внимание на европейските диктатори. Които самоволно поканиха цял един континент да се премести на техния, а след това изискват всички държави да участват поравно в разквартируването.

Това обаче не се нарича диктатура, а европейска солидарност. И който не я разбира по такъв начин, ще го нарекат диктатор – вижте го Орбан.

Ако не се страхувахме толкова изкуствено от невидимата хибридна армия на Путин, може би истински щяхме да се уплашим от видимия джихад по европейските улици. И нямаше да повтаряме след всеки атентат – нас не ни е страх, това въобще няма да промени живота ни.

Колят ги, газят ги, взривяват ги, но хората са европейци и пазят европейско самообладание.

Единствено Путин ги страхува и заплашва. И дано дълги години продължи хибридната му война, иначе трябва да обсъждаме истинските войни – кой ги започва и защо ги води. 

Без Путин и руската намеса по съвършено нов начин трябва да се обясняват обществени процеси и настроения. А сега е просто – хората са прости и кремълските тролове успяват да ги манипулират с фалшиви новини. Това се превърна в универсално трансатлантическо алиби – от САЩ, та чак до България.

Путин действително е ужасно вреден. Ужасно ни пречи да разсъждаваме нормално, да виждаме очевидното и да се страхуваме от реалното. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.