Актуално
Защото те си имат друг закон.Защото тази тяхна религия е резистентна към методите на съвременния свят. Защото правилата им са написани от Аллах, който е по-велик от кмета на града. И затова им е през бурката.
Бурките няма да си ги свалят

Мария Петрова | 26/09/2017

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

От районното управление на МВР в Асеновград съобщиха, че няма заловени и санкционирани лица, носещи бурки и забрадки на обществени места, на територията на града.


Продължават да си ходят с бурки. Въпреки закона, който категорично забрани. Законът не ги плаши. Гражданите в чиято родина и култура си развяват бурките не ги плашат. И санкциите не са страшни за тях. И полицията не ги респектира. И ще ви кажа защо.

Защото те си имат друг закон.

Върховен. Много по-велик и свещен от на Асеновград администрацията. Защото тази тяхна религия е резистентна към методите на съвременния свят. Защото правилата им са написани от Аллах, който е по-велик от кмета на града. Който е по-велик от всичко на този свят. И затова им е през бурката.

Онова, което не можем да разберем, защото ни е чуждо и далечно е, че е възможно да съществува такава съвкупност от религия, политика и манипулация, които да създадат мислене, чувстване, светоусещане и вяра в отделния човек по-големи от него самия. По-големи от инстикта му за самосъхранение. По-високо от личните му нужди. От тук – обяснимо - всяка здрава логика, всеки разумен подход, всяка еволюционна рационализация – издъхват. Губят. Губим в битката с бурките.

 Разберете, бурките няма да си ги свалят.

Това трябва да е ясно. Това са поколения жени, които от векове растат с възпитание, внедрено, кодирано дълбоко, че тяхната роля на тази земя е да СЛУЖАТ НА МЪЖА СИ И НА АЛЛАХ.

Според Корана жената няма душа. Тя е създадена за удоволствие на мъжа. Жените, които изповядват тази религия знаят това. Нещо повече – то им е код в гените. То е тяхна мисия, която изпълняват с гордост и удоволствие. Това е техен избор. Това е тяхна непоколебима вяра. Това им е кожата. Няма да им свалите кожата без бой. А те носят на бой.

И ще си носят бурките. Не само в Асеновград. Навсякъде по света.

Защото Аллах е велик.

П.П. Друг е въпросът защо ние уж не одобряваме това, но полицията не е получила нито един сигнал за нередност в града... Друг е въпросът защо фейсбук се е превърнал в будната ни съвест, въпреки че будният ни разум би трябвало да знае, че с постове не решават проблеми... Друг е въпросът дали наистина разбираме силата на тези хора и последствията от непоклатимото и безкомпромисното им присъствие на масата ни. Защото отдавна си солят агнешкотo с нашата сол. От нашата пот...

 

 Други статии от този авторКоментари