Как да бъдем "добри" професионалисти

Как да бъдем
28-09-2017г.
16
Гост-автор

 

Блогърката Елисавета Белобрадова много точно дефинира едно ново явление в борбата за работно място и напъните за професионално излъчване (в случаите, когато такива са необходими):

Има един вид снимки, които са ми по-неприятни дори от duck face снимките или снимките на крака на пясъка, комбинирани със запотена чаша, тип "аз съм клетник в отпуска". Това са снимките "аз съм успял млад човек с огромен потенциал и увереност".
Такива снимки можете да видите в Линкдин, където всеки трябва да застане под такъв ъгъл, че да вдъхва доверие, стабилност и нежелание да има деца в следващите 45 години. Освен това, наклонът на главата му трябва да сочи отдаденост към работата, граничеща с подлизурство, но не подлизурство, а нещо като подлизурство, но хубаво и положително и похвално.
А върхът на тези снимки, разбира се, достигат коучовете и водещите на маркетингови, диджитал-миджитал и други курсове, които посредством снимките си искат да ви убедят, че нищо по-умно и компетентно не сте виждали у тоя живот от този човек насреща, от който струи дръзновение, активност, виталност, стремителност и най-вече 'забързано ежедневие" - любимият израз на Krasimira Hadjiivanova! Той/тя е зает/а, вихрен/а, смислен/а и иновативен/а.
Само като ги погледнеш тези хора и ти иде да си купиш три литра Меча кръв, един пакет кренвирши и половинка хляб, да седнеш на тротоара, да се завиеш със стари вестници и да се откажеш от всичко тленно.

Автор: Елисавета Белобрадова, Фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.