Референдумът в Каталуния. Важни въпроси.

Референдумът в Каталуния. Важни въпроси.
02-10-2017г.
96
Гост-автор

За да разберете смисъла на референдума в Каталуния от вчера, пробвайте да си отговорите на следните въпроси:

1. Обединена Испания, или раздробена Испания може да спре по-ефективно мигрантската вълна от Африка?
2. Обединена Испания, или "силна и независима Каталуния" ще осигури военната сигурност както на Гибралтар, така и на двата прохода на Пиринеите?
3. Чехия и Словакия по-силни ли станаха след разцепването им?
4. Сърбия по-силна ли стана след отделянето на Косово?
5. Кой спечели от разпарчетосването на Югославия?
6. Кой спечели от разпарчетосването на СССР?
7. Случайност ли е, че сценарият на референдума е равен на протестърските азбуки от Чили, Колумбия, България, Грузия, Белград, Египет, Италия, Украйна?
8. Съвпадение ли е, че двете най-силни огнища за сепаратизъм на Испания са именно на двете единствени транспортни артерии, които съединяват и съобщават Испания с континента Европа: страната на баските, и Каталуния?
9. Колко независима чисто икономически (от глобалните банкстери) може да бъде 7.5 млн Каталуния, в сравнение с 44 млн Испания? Коя формация има повече шанс за борба за суверенитет, и отстояване на национален интерес?
10. Случайност ли е, че ВСИЧКИ медии внезапно и едновременно тиражират ЕДНИ И СЪЩИ сцени с насилие от референдума в Каталуния? 
Тоест, бият по емоциите на хората, не по разума?
11. Вие чухте ли, видяхте ли, прочетохте ли РАЗУМНИ мотиви за този референдум? 
Не емоции от типа "свобода", "независимост", "мразим испанците", "искаме пък отделно", "ние (ще бъдем) по-богати и по-добре отделно", и прочее, а нещо наистина разумно?Пробвайте...
Погледнете първо картата.
Там Страната на баските е обединена с Навара, но смисълът е същия - сухоземното съобщение на Испания към континента Европа остава подконтролно на контролиращите тези 2 малки отделни формации (Страната на баските, и Каталуния), които няма как да бъдат самостоятелни и независими нито политически, нито военно, нито финансово-икономически.
Кой има полза?
Кой има възможност (да оседлае естествените настроения, и да ги впрегне в своята каруца, избирайки посоката на движението)?
___
P.S. Моето лично мнение:
Косово е Сърбия, Крим е Русия, Каталония е Испания, а Македония е България!
***

Автор: Пламен Пасков, Фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.